Hollandalı gazeteci sordu, Miçotakis küplere bindi

Hollandalı basın mensubu Ingeborg Beugel, canlı olarak yayımlanan basın toplantısında, Miçotakis’e, "Sığınmacıları itiyorsunuz, niçin yalan söylüyorsunuz?" şeklinde soru sordu.

DÜNYA 10.11.2021, 01:06 11.11.2021, 09:26
Hollandalı gazeteci sordu, Miçotakis küplere bindi

Atina’yı ziyarette bulunan Hollanda Başbakanı Rutte ile ikili görüşmesinin akabinde Maksimu Sarayı'nda gerçekleştirilen ortak basın açıklamasında medya mensuplarının sorularını yanıtlayan Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile Beugel arasında gergin anlar yaşandı.

"Mültecilere ilişkin yalan söylemeye ne zaman bir son vereceksiniz? Lütfen benim ve tüm gazetecilerin zekasını aşağılamayın." diyen Beugel, sığınmacıların illegal bir şekilde geri itildiğine ilişkin kanıtlar olduğunun altını çizdi.

"Yalan söylüyorsunuz"

Beugel, "Bu gerçeği kabul etmemeyi ve yalan söylemeyi sürdürüyorsunuz. Bu tam anlamıyla narsist bir istismar olayıdır. Niçin dürüst davranmıyorsunuz? Niçin 'AB bizi yalnız başımıza bıraktı, 6 sene bekledik, hiç kimse bir şey yapmadı. Mültecileri başka ülkelere göndermeliyiz, onları barbarca geri itiyoruz.' diyemiyorsunuz? Neden AB'nin kapısını çalmaktan vazgeçtiniz?" sözlerini sarf etti. 

Rutte’ye de soru soran Beugel, "Sizce Yunanistan'a ve belki de Hollanda’ya, Hollanda’nın da sorumluluğu bulunan bu insanlık dışı ihlalleri kabul etmeleri sebebiyle ne tür yaptırımlar getirilmeli?" dedi.

Hollanda’da çok sayıda belediyenin Yunanistan’dan ailesi olmayan çocuk sığınmacılar gibi birçok kişiyi almayı talep ettiğini söyleyen Beugel, buna Rutte tarafından engel olunduğunu ifade etti.

Miçotakis ise kendisine sorulan soruyu, "Ülkenizde siyasetçilere açık sorular sorma kültürünüzü anlıyorum. Fakat beni ve halkımı, maddi gerçeklerle destekleyemediğiniz suçlamalarla aşağılamanızı reddediyorum." şeklinde yanıt verdi. 

Çok sayıda mültecinin yaşamını kurtardıklarını öne süren Miçotakis, ülkemizden gelen tekneleri AB yasaları doğrultusunda engellediklerini ve Türk güvenlik ekiplerinin gelip mültecileri geri götürmeleri için beklediklerini iddia etti. 

Miçotakis, ülkemizi suçladı

Miçotakis, "Bizi suçlamak yerine bu problemi sistemli bir şekilde araç haline getirenleri suçlamalısınız. Size anımsatmak isterim ki Türkiye'dekilerin yaşamı tehlikede değil." şeklinde konuştu. 

Beugel’e "Sisam'da bulunan kampımıza gittiniz mi?" diye soru soran Miçotakis, Hollandalı basın mensubunun, "Evet." cevabına karşı sesini yükselterek, "Gitmediniz. Bana hakaret etmeyeceksiniz. An itibarıyla yanıt veriyorum, sözümü kesemezsiniz." dedi. 

Yorumlar (0)