Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders’in seçim vaadi: Suriyelileri sınır dışı etmek

Hollanda'da 17 Mart tarihinde gerçekleştirilecek olan genel seçimler ile ilgili programını duyuran aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV), öncelik verdiği hedef olarak yine 'İslamlaşmayla mücadele' konusunu benimsedi.

DÜNYA 17.01.2021, 20:55 18.01.2021, 14:49
Hollandalı aşırı sağcı lider Wilders’in seçim vaadi: Suriyelileri sınır dışı etmek

PVV Genel Başkanı Geert Wilders, iktidara gelmeleri durumunda, önceliklerinden birinin, ülkesinde bulunan Suriyeli mültecileri ivedilikle hudut dışı etmek ve ülkeye diğer Müslüman ülkelerden gelen göçü önlemek olduğunu açıkladı.

Ana muhalefette bulunan PVV'nin, genel seçimde yine sağcı seçmenlerin ilk tercihi olması öngörülüyor.

Ülkede gerçekleştirilen son mahalli seçimlerde büyük bir aşama kaydeden diğer aşırı sağcı Demokratik Forum Partisi'ndeki (FvD) ayrışma, seçmenlerin tekrar Wilders'e yönelmesine sebebiyet verdi.

Seçimlere 50 kişilik bir aday listesi ile katılan PVV'de ilk sırasında yine Geert Wilders bulunuyor. Wilders, yine İslam karşıtı söylemlerle oy almaya çalışacak.

Ülke basınına göre, PVV'nin iktidara gelmesi durumunda, 'İslam ideolojisinin yayılımını' yasaklanacak.

Bu maksatla, 'İslamiyet'ten ve Göçmenlikten Kurtulma Bakanlığı' devreye sokulacak. Çifte vatandaşlığı olan kişilerin oy kullanması engellenecek. Camiler ve İslami okullar kapatılacak, Kur'an-ı Kerim de ülkede yasaklanacak.

PVV lideri Wilders'in en öne çıkan vaatlerinden biri de, Suriyeli mültecileri ülkelerine geri göndermek. Partinin iktidara gelmesi halinde, Suriyelilerin geçici olarak sığınma izinleri direkt olarak iptal edilecek.

PVV, Müslüman devletlerden Hollanda'ya gelen kişilere de kapıları kapatma vaadinde bulundu.


 

Yorumlar (0)