Hollanda’dan sonra Belçika: Türkler, sosyal konutlardan çıkarılıyor

Yurt dışında gayrimenkulü olduğu belirlenen Türkler, Hollanda’da sosyal konutlardan çıkartılmıştı. Şimdi de Belçika aynı sistemi uyguluyor ve 25 aileyi evlerinden çıkarıyor. 

DÜNYA 23.03.2021, 10:40 23.03.2021, 18:05
Hollanda’dan sonra Belçika: Türkler, sosyal konutlardan çıkarılıyor

Hollanda’da uygulanan “yurt dışında gayrimenkulü olanların sosyal konutlardan çıkartılması” projesi kapsamında pek çok Türk aile, konutunu terk etmek zorunda kalmıştı. Şimdi de Belçika’da yürürlüğe konan yasada Lier kentindeki 25 aileyi, konutundan çıkarılıyor. Evinden edilen kişiler arasında Türk aileler de bulunuyor.

İhbar üzerine bu yönteme başvuruldu



Lier Belediyesine gelen ihbarlar üzerine harekete geçen belediye görevlileri Gürcistan, Fas, Türkiye ve Polonya kökenli toplamda 25 ailenin, Belçika dışında da gayrimenkullerinin olduğunu ortaya çıkardı. Belediye, bu kişilerin Nisan ayından itibaren indirimsiz kira ödeyecekleri ve Eylül ayına kadar da evleri boşaltmaları gerektiğine karar verdi.

Ayrıca konutlarda kalan ailelerin bu zamana kadar aldıkları sosyal konut yardımlarını da iade etmeleri istendi. Bu ücret ise yaklaşık 35 bin euroya denk geliyor.

Ülke yasalarına göre düşük gelirli aileler sosyal konut projesinden faydalanabilirken yurt dışında gayrimenkulü bulunan kişiler yararlanamıyor. 

Yorumlar (0)