Hollanda’dan Dışişleri Bakanı Blok: Avrupa’nın yapamadığını Türkiye yapıyor!

Hollanda Dışişleri Bakanı Blok yaptığı açıklamada, Türkiye’nin göç ve terörle mücadele konusunda çok büyük bir çaba sarf ettiğini kaydederek, özellikle mülteciler konusunda Türkiye’nin birçok Avrupa ülkesinin gösteremediği başarıyı gösterdiğini ifade etti.

DÜNYA 27.01.2021, 14:07 28.01.2021, 11:36
Hollanda’dan Dışişleri Bakanı Blok: Avrupa’nın yapamadığını Türkiye yapıyor!

Hollanda Dışişleri Bakanı Stef Blok, ülkesi ve Türkiye’ye olan göçün getirdiği tehditlerle baş edebilmek amacıyla birbirine ihtiyacı olduğunu kaydederek, bu anlamda, Türkiye’nin göç akınının kontrol altına alınması için çok önemli çabaların olduğunu kaydetti.

Blok ve Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun eş başkanlıklarında Wittenburg Konferansı’nın sekizinci toplantısı online olarak gerçekleştirildi.

Konuşmasında Blok, ülkesi ve Türkiye ile ilişkilerin iyi ve kötü günlerde dostluk çerçevesinde sürdüğünü kaydederek bugünkü toplantıyla ihtilaflı konular olsa bile birlikte çalışabilmeye ilişkin yöntemleri arayacaklarını ifade etti.

“Terörle mücadelede Türkiye çok hassas bir konumda”

Blok konuşmasının devamında Türkiye ve Hollanda’nın göç akını ve DEAŞ’la mücadele gibi konularda ortaya koymuş olduğu iş birliğinin önemine işaret etti.

Blok konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Terörizmle mücadeleye ilişkin Türkiye çok önemli bir konumda yer alıyor. Bu konumun getirmiş olduğu koşullar iki ülkenin de güvenliğine bir tehdit oluşturur vaziyette. Bu sorunları birlikte çalışarak aşabiliriz.

Bu anlamda, göç akınını Türkiye’nin kontrol etmesine ilişkin inanılmaz çaba sarfettiğini görüyoruz. Türkiye Sahil Güvenlik Kuvvetleri göçmenleri bir yandan denizlerden göçmenleri kurtarmaya çalışıyor öte yandan ise buna dair siyasi çelişkiler görüyoruz çünkü Avrupa’da yer alan ülkeler istenilen kadar mülteciyi ülkelerine alamıyorlar. Bununla beraber mültecilerin sağlık ve eğitim hizmetlerine de yeterli düzeyde erişmesi gerekli. Bu çerçevede Türkiye, bu çocukların ilk-orta okul kurumlarına entegrasyonu gibi birçok önemli başarıya imza attı. Bunlar gerçekten de çok önemli başarılar.”

Yorumlar (0)