Hollanda’da turist korkusu

Eurovision Şarkı Yarışması’nı kazanan Hollanda, önümüzdeki yıl yarışmaya ev sahipliği yapacağı için gelecek turistler konusunda endişelenmeye başladı.

DÜNYA 28.05.2019, 08:00 28.05.2019, 13:49
Hollanda’da turist korkusu

Bu yıl İsrail’de düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nda Hollanda’yı temsil eden Duncan Laurence, Arcade şarkısıyla ülkesine birinciliği getirdi. Böylece Hollanda’nın, 2020’de yapılacak olan Eurovision Şarkı Yarışması’na ev sahipliği yapacağı belli oldu. Fakat Hollanda, dünyada turist bekleyen diğer ülkelerin aksine turistlerin aşırı ilgisinden bunalan bir ülke olduğu için, şimdiden gelecek turistlerden korkmaya başladı.

Hollandalı yetkililer, yarışmayı başka bir şehrin düzenlemesini teklif ederek, ülkelerinin biraz daha reklama ihtiyacını olmadığını ifade ettiler.

Hollanda Ulusal Turizm Kurulu da, başkent Amsterdam’da zaten turist akınıyla boğuşuyor olduklarını ve yarışmanın bu duruma yardımcı olmayacağını belirttiler.

“AMSTERDAM OLMASIN”

Yetkililer, yarışmanın Amsterdam’da yapılmaması gerektiğini savunuyor ve diğer şehirleri değerlendiriyor. Rotterdam, Arnhem, Lahey, Maastricht, Utrecht ve Leeuwarden şehirleri organizasyona ev sahipliği yapmaya hazır.

Yorumlar (0)