Hollanda’da elektrikler kesildi, 2 korona hastası yaşamını yitirdi

Hollanda’da bir hastanede solunum cihazına bağlı olarak tedavisi süren 2 hasta, hastanede elektriklerin kesilmesi ve jeneratörlerin devreye girmemesi sonucunda yaşamını yitirdi.

DÜNYA 02.05.2021, 16:28 03.05.2021, 15:47
Hollanda’da elektrikler kesildi, 2 korona hastası yaşamını yitirdi

Hollanda’da koronavirüs hastası iki kişi, elektriklerin gitmesinin kurbanı oldu.

Ülkenin güneyinde bulunan Maastricht Üniversitesi Hastanesi’nde gerçekleşen elektrik kesintisinde oksijen cihazına bağlı olarak tedavi gören koronavirüs hastası 2 kişi yaşamını yitirdi.

“Durumu iyiye giderken yaşamını yitirdi”

Yerel medyada çıkan haberlerde, hastane sözcüsü tarafından doğrulanmış olan ölümlere dair Sağlık Bakanlığı müfettişleri tarafından soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Yayınlanan haberde, hayatını kaybeden bir hastanın yeğeni Kizzy Magdelijns’in “Pazartesi günü amcamı hastaneye yatırdık ve durumu iyiye giderken bir anda ölüm haberi geldi. Amcam elektrik kesintisinden dolayı yaşamını yitirdi.” dediğine yer verildi.

Kesinti sırasında acil durum güç kaynağı devreye girmedi

Üniversitenin hastanesinde elektrik kesintisinin perşembe gecesinden cuma gününe dek devam ettiği kaydedildi.

Kesinti gibi durumlarda devreye girmesi gereli olan acil durum güç kaynağının ise niçin çalışmadığının bilinmediğine yer verildi.

Tıbbi cihazlar arıza yaptı

Elektrik kesintisinin sonucunda hastalara oksijen verilen cihazlar da dahil olmak üzere birçok cihazın arızalandığı kaydedildi.

Hastane personelinin alarmların çalmamasından dolayı arızanın anlık olarak farkına varamadıkları paylaşıldı.

Arızadan dolayı oksijen cihazına bağlı 67 ve 76 yaşlarındaki iki erkek korona hastasının durumu ağırlaştı ve kısa bir zaman içerisinde hayatını kaybetti.

Yorumlar (0)