Hollanda: NATO, Türkiyesiz yapamaz!

Hollanda Başbakan Mark Rutte, "NATO’nun, Türkiye olmadan yapamayacağını düşünüyorum. Türkiye NATO’nun en güçlü üyelerinden biri. NATO’nun jeopolitik ve stratejik açıdan Türkiyesiz yapabileceğini zannetmiyorum" dedi.

DÜNYA 17.10.2019, 11:29 17.10.2019, 16:03
Hollanda: NATO, Türkiyesiz yapamaz!

Hollanda Başbakan Mark Rutte, "NATO'nun Türkiye olmadan yapamayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hollanda Başbakan Mark Rutte, "Türkiye'nin güney sınırında kurulmaya çalışılan terör devletine mani olmak, Suriyelilerin ülkelerine dönmesini sağlamak" amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekâtı ile ilgili dün gece Temsilciler Meclisinde düzenlenen oturumda milletvekillerinin sorularını cevapladı.

"Hiç de akıllıca değil"

Hollanda Başbakan Mark Rutte, NATO'nun Türkiyesiz daha iyi olacağı iddiasını hiç de akıllıca bulmadığını söyleyerek, "Bu doğu tarafımızı açık bırakır. Türkiye, NATO’nun en güçlü üyelerinden biri. NATO’nun jeopolitik ve stratejik açıdan Türkiyesiz yapabileceğini zannetmiyorum." değerlendirmesinde bulundu.

NATO’da olmasından dolayı Türkiye ile diyaloğa girme şansı bulunduğunu belirten Hollanda Başbakan Mark Rutte, "NATO’nun Türkiye olmadan yapamayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Hollanda da DEAŞ'lıları istemiyor

Hollanda Başbakan Mark Rutte, DEAŞ'lıları Hollanda'ya getirmenin imkânsız olduğunu da söyleyerek, şu anda diğer ülkelerin de bu konuda birlikte hareket ettiğini ve hiçbirinin onları geri getirmekle meşgul olmadığını kaydetti.

Hollanda'da bir saldırı olasılığını en aza indirmek için önlemler alınması gerektiğinin altını çizen Hollanda Başbakan Mark Rutte, "Yapmanız gereken şey, güvenlik görevlileri ile yoğun bir şekilde görüşmektir. Her şeye rağmen ülkeye gelirlerse bunun için hazırız. Gereken tutuklama tesisleri ve çocukları barındıracak yerlerimiz var. Mevcut durum zaten bu şekilde." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)