Hollanda hükümeti, Rus oligarkları gözyaşlarına boğdu

Hollanda hükümeti, AB’nin kararlaştırdığı yaptırımlar kapsamında oligarklara ait 13 yata el koyulduğunu açıkladı.

DÜNYA 06.04.2022, 13:45
Hollanda hükümeti, Rus oligarkları gözyaşlarına boğdu

Avrupa Birliği’nin Rusya ve Rus oligarklara karşı uyguladığı yaptırımlar kapsamında Almanya’dan sonra Hollanda da harekete geçti. Ülkede yapım ve bakım aşamasında olan, oligarklara ait 13 lüks yata el konuldu. Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra, yazılı açıklama ile duyurdu bu haberde “Ülkedeki 5 yat üreticisinde bulunan toplam 13 yat, sıkı denetim altına alındı. Yapım aşamasında olan 12 yat ve bakımda olan 1 yata el konuldu. Yatların bazılarının uzunluğu 35 metreden fazla. Yapım aşamasında olan yatların mülkiyetleri araştırılıyor.” ifadelerini kullandı.



AB’nin yaptırım listesinde olmayanların mallarına el konuldu

Wopke Hoekstra, 12 yatın, AB tarafından hazırlanan “yaptırımda olan Ruslar” listesinde ismi bulunmayan kişilere ait olduğunu ancak yine de el konulduğunu; bakımdaki yatın ise yaptırım listesinde adı geçen bir kişiye ait olabileceğini kaydetti. 13 yatın ülkeyi terk etmesine ve kullanılmasına hiçbir şekilde izin verilmiyor. 



Rusların Hollanda’daki 516 milyon avroluk varlığı donduruldu

Hoekstra ayrıca Ruslara ait olan 155 milyon avroluk işlemin bloke edildiğini ve 516 milyon avroluk varlığın dondurulduğunu da duyurdu.

Yorumlar (0)