Hollanda hükümeti alarma geçti! Su kıtlığı yaşanıyor...

Hollanda hükümeti, su sıkıntısı yaşandığını ve su tüketiminin kontrol edilmesi amacıyla Ulusal Su Kıtlığı İdaresinin (MTW) kurulduğunu açıkladı. 

DÜNYA 04.08.2022, 08:44 04.08.2022, 13:02
Hollanda hükümeti alarma geçti! Su kıtlığı yaşanıyor...

Hollanda hükümeti, kurak geçen haziran ve temmuz aylarının ardından kullanılabilir su miktarında ciddi azalma yaşandığını, bununla mücadele etmek için Ulusal Su Kıtlığı İdaresinin (MTW) kurulduğunu duyurdu.

Yeni tedbirler alınacak

Açıklamada, kurak geçen yaz aylarında kullanılabilir temiz suya erişimin devamı için yeni tedbirlerin alınacağına dikkat çekilerek ulusal ve yerel su idareleri ve firmalardan oluşan MTW'nin, susuzluğa karşı önlemler alabileceği aktarıldı.

“Ciddi bir su sıkıntısı var”

MTW'nin kuraklık krizini değerlendirmek kısa sürede acil çözümlerin dışında uzun süreli planlar da ortaya koyacağına vurgu yapılan açıklamada, MTW'nin başkanlığını yapacak olan Michele Blom'un "Sıcak havalar ve diğer ülkelerden gelen nehirlerin debisindeki düşüklük nedeniyle haftalardır ciddi su problemi yaşanıyor." açıklaması yapıldı.

Deniz ulaşımı ve tarım etkilenecek

Açıklamada, su probleminden en fazla deniz ulaşımı ve tarımın etkilenmesinin beklendiğine vurgu yapılarak Altyapı ve Su Bakanı Mark Harbers'in, "Su azlığı, deniz ulaşımı ve tarımı olumsuz etkiliyor." sözleri aktarıldı.

Tarım faaliyetlerinin su problemi nedeniyle verimsizleşeceği ve sekteye uğrayabileceği aktarılan açıklamada, nehir ve kanallardaki su seviyesinin azalması halinde ülke içi deniz ulaşımının kesintiye uğrayabileceği bildirildi.

Temiz su ve içme suyuna erişimin devam etmesi amacıyla halka, daha dikkatli su kullanma uyarısı yapıldı.

Yorumlar (0)