Hollanda'da vaka sayısı 10 bini aştı

Hollanda sağlık yetkilileri, Hollanda'daki teyit edilen yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının sayısının bugün 10 bini geçtiğini belirterek, ölümlerin ve hastanede tedavi görenlerin sayısındaki artışın yavaşlama belirtileri göstermeye devam ettiğini açıkladı.

DÜNYA 29.03.2020, 16:18
Hollanda'da vaka sayısı 10 bini aştı

Hollanda Ulusal Sağlık Enstitüsü (RIVM), yeni tip koronavirüs (Covid-19) vaka sayılarındaki günlük güncellemesinde, teyit edilen vakaların yüzde 11 oranında bir yükselişle 10 bin 866'ya yükseldiğini açıkladı. Son 24 saatteki can kaybı ise 132 olarak gerçekleşti ve Covid-19 kaynaklı toplam ölü sayısı 771'e ulaştı.

RIVM, "önceki günlerde olduğu gibi, ölü ve hastaneye yatırılan hasta sayısı, önlem alınmadan önce beklenenden daha az hızla artıyor" değerlendirmesinde bulunurken, sağlık otoritelerinin çoğunlukla sadece çok hasta veya sağlık çalışanları üzerinde test uyguladıkları için gerçek enfeksiyon sayısının çok daha yüksek olabileceği uyarısında bulundu.

Hollanda Hükümeti, sosyal mesafe önlemleri almış, okullarda eğitime ara vermiş, çoğu işletmeyi geçici olarak kapatmış ve halka açık toplantıları yasaklamıştı.

Yorumlar (0)