Hollanda'da ünlü gazeteciye silahlı saldırı

Hollandalı gazeteci Peter R de Vries, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da silahlı saldırıya uğradı ve ağır yaralandı.  

DÜNYA 07.07.2021, 10:50
Hollanda'da ünlü gazeteciye silahlı saldırı

Hollanda’nın ünlü gazetecisi Peter R de Vries, ülkenin başkenti Amsterdam’da silahlı bir saldırıya uğradı. 

Ünlü gazeteci ağır yaralandı

Güvenlik güçlerinden gelen açıklamada, saldırının Lange Leidsedwarsstraat'ta gerçekleştirildiği ve Vries’ın, saldırı sonucunda ağır bir şekilde yaralanarak hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Öte yandan De Vries’in ülkenin kamu yayın kuruluşu olan NOS’taki bir tv programının çıkışında saldırıya uğradığı belirtildi.

Emniyet ekipleri, şüpheliye ilişkin ilk bilgileri paylaşırken, şüphelinin ince yapılı, açık tenli, siyah şapkalı ve koyu yeşil kamuflaj ceketli bir erkek olduğunu açıkladı ve vatandaşlara, bu tarife uyan bir kişiye yaklaşmamaları, gördükleri bölgede polisi aramaları konusunda uyarılarda bulundu. 

Suç soruşturmalarıyla tanınıyor

Televizyon programlarında devamlı olarak yorum yapan 64 yaşındaki de Vries, Hollanda'da takip ettiği suç soruşturmalarıyla biliniyor. 1983’te Freddy Heineken'in kaçırılması da dahil de Vries, çok fazla sayıda yüksek profilli davayı soruşturmuştu. Öte yandan De Vries, 2005 senesinde Aruba'da Natalee Holloway'in bir anda ortadan kaybolmasını inceleyen çalışmasıyla 2008 yılında güncel olaylar kategorisinde uluslararası alanda Emmy Ödülü kazanmıştı. 

Öte yandan Hollanda medyası, Amsterdam'ın güneyinde bir şüphelinin tutuklandığını, fakat henüz bunun polis tarafından doğrulanmadığını bildirdi.

Yorumlar (0)