Hollanda'da bir camiye tehdit mektubu: 'Müslümanlar diri diri...'

Hollanda’nın Almere şehrinde bulunan Ömer İbn El Hattab Camisi'ne, “Müslümanlar diri diri yakılmalıdır” sözlerinin yer aldığı bir tehdit mektubu gönderildi.

DÜNYA 09.04.2021, 16:58 09.04.2021, 23:15
Hollanda'da bir camiye tehdit mektubu: 'Müslümanlar diri diri...'

Hollanda’nın Almere kentinde bulunan caminin, son 6 senede 3 kez saldırıya uğradığı ifade edildi.
Caminin sosyal medya hesabından paylaşıldı

Söz konusu olayı sosyal medya hesabından paylaşan cami yetkilileri, bu defa tehdit mektubu aldıklarını söyleyerek mektupta yazan ifadeleri şöyle aktardı: 

"Müslümanlar suçludur bu yüzden diri diri yakılmalı, bütün camileri yakılmalıdır. Tüm Türkler ve Faslılar, Hollanda’yı terk etmelidir aksi takdirde Auschwitz'deki Yahudiler gibi gazla boğulup, öldürüleceklerdir. Yaşasın Zafer (Sieg Heil). Adolf Hitler hala yaşıyor."

Hollanda'da camilere saldırılar artıyor

Cami yetkililerinin, gelen bu tehdit mektubu karşısında tedirgin olduğu belirtilirken olayın polise intikal ettiği ve olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı ifade edildi.

Hollanda’da geçen haftalarda da birçok camiye gönderilen zarfların içinde, “Toplumumuz içinde kendisini acındıran insanlara Paskalya hediyesi” sözleriyle birlikte Kur’an-ı Kerim’den ayetlerin yer aldığı parçalanmış kâğıtlar, Hz. Muhammed’e hakaret nitelikli karikatürler ve çocuk bezleri gönderilmişti.

Geçen hafta ise Hollanda’nın Gouda şehrinde, Fas İslam Derneğine bağlı olduğu bilinen ve inşası devam eden Esselam Camisi’nin, kundaklandığı ve camide hasar yaşandığı aktarılmıştı.

Yorumlar (0)