Hollanda Başbakanı: Halkın büyük kısmı salgına yakalanacak!

Hollanda Başbakanı Rutte, Hollanda halkının büyük bir kısmında yeni tip koronavirüs (Covid-19) görüleceğini belirterek, "Hollanda halkının büyük bir kısmının önümüzdeki süreçte enfekte olacağı bir gerçek" şeklinde konuştu.

DÜNYA 17.03.2020, 09:10 17.03.2020, 09:32
Hollanda Başbakanı: Halkın büyük kısmı salgına yakalanacak!

Hollanda Başbakanı Mark Rutte, halkın büyük bir kısmının yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına yakalanacağını kaydetti.

Başbakan Rutte, ülkedeki Covid-19 krizine yönelik canlı yayında ulusa seslenerek salgının kısa sürede son bulmayacağına dikkati çeken Rutte, "Hollanda halkının büyük bir kısmının önümüzdeki süreçte enfekte olacağı bir gerçek" ifadesini kullandı.

Rutte, ülkede salgına karşı "kontrollü grup bağışıklığı" kazanılmasının gerekliliğinin altını çizerek, "Bağışıklık kazanan sayısı ne kadar çok olursa virüsün yaşlı ve hastalara yayılması o kadar az olur. Bu hastalığa yakalanıp iyileşenler tekrar hastalanmaz. Bu kişilerle bağışıklığı zayıfların etrafına duvar örmüş oluruz fakat bu uzun zaman alacak. Zayıfları ancak bu şekilde koruyabiliriz." şeklinde konuştu. Covid-19 salgınının aşısının bulunmadığı sürece salgının Hollanda'yı es geçmeyeceğini vurgulayan Rutte, şimdilik virüsün yayılmasını yavaşlatmak için her türlü çabanın gösterilmesi gerektiğini söyledi.

Yorumlar (0)