Hocalı Katliamı kurbanları anıldı

Hocalı Katliamı'nın 28. yılı dolayısıyla Kazakistan'da anma programı tertiplendi.

DÜNYA 24.02.2020, 11:41
Hocalı Katliamı kurbanları anıldı

Azerbaycan'ın Nur Sultan Büyükelçiliği tarafından Lev Gumilev Avrasya Millî Üniversitesinde gerçekleştirilen programa, Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mamadov, akademisyenler, öğrenciler ve Kazakistan'da yaşayan Azerbaycanlılar katıldı.

Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mamadov, anma programının amacının insanlık için utanç olan katliamlar hakkında toplumu bilgilendirmek, bu tür olayların tekrar etmesinin önlenmesi için unutmamak ve insanları barışa çağırmak olduğunu kaydetti.

Ermeni askerî güçleri tarafından yapılan Hocalı soykırımının insanların kalplerinde büyük yaralar bıraktığına vurgu yapan Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mamadov, "Bu tür şiddetin tezahürünü önlemek için kendi tarihimizi ve kardeş halkların tarihini bilmeliyiz." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Büyükelçisi Raşad Mamadov, halklar arasında barış ve dayanışmanın yetersiz olduğu bir dünyada tolerans ve çok kültürlüğünün güçlendirilmesi için çaba gösterilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

26 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan'ın Hocalı şehrinde bir gecede 83'ü çocuk 106'sı kadın olmak üzere 613 kişi Ermenistan ordusu tarafından işkence ve vahşi yöntemlerle katletmişti.

Yorumlar (0)