Hizbullah Tugayları'ndan saldırı iması: ABD üslerinden uzak durun!

Hizbullah Tugayları, Irak güvenlik güçlerinden yarın ABD üslerinden uzak durmasını istedi. Çağrı, bir saldırı olacağının iması olarak algılandı.

DÜNYA 04.01.2020, 21:39
Hizbullah Tugayları'ndan saldırı iması: ABD üslerinden uzak durun!

İranlı general Kasım Süleymani'nin ABD tarafından öldürülmesinin ardından yükselen gerilim hızla tırmanmaya devam ediyor! İran'la bağlantıları bilinen Hizbullah Tugayları, Iraklı güvenlik güçlerine yarın akşam saatlerinden itibaren ABD askeri üslerinden en az bin metre uzakta durmaları çağrısında bulundu.

ABD'ye saldırı mı düzenlenecek?

ABD, Irak'a son dönemde üslerine yapılan saldırılara önlem olması için çağrıda bulunmuştu; Irak da bu çağrı üzerine ABD üsleri civarındaki askeri önlemlerini artırmıştı. Hizbullah Tugayları'nın Irak güçlerine bu çağrısı, önümüzdeki gün akşam saatlerinden itibaren ABD'nin Irak'ta bulunan askeri üslerine bir saldırı yapılacağı ihtimalini ve endişesini doğurdu.

ABD hâlihazırda saldırıya uğruyor!

ABD'nin Irak'taki varlığı, bugün geçtiğimiz saatlerde saldırıya uğramıştı. ABD'nin Irak'taki en büyük askeri üssü olan Balad Askeri Hava Üssü ve Bağdat'taki büyükelçiliği, füze saldırılarına uğramıştı.

Yorumlar (0)