Hizbullah: ABD askerlerinin cenazelerini yollayacağız!

Hizbullah Genel Sekreteri Nasrallah, "Süleymani'yi öldüren ABD askerleri bedel ödeyecek. Trump ve yönetimi, Amerikan askerlerinin cenazeleri ülkelerine gönderildiğinde kaybettiklerini anlayacaklar" dedi.

DÜNYA 05.01.2020, 20:03 13.01.2020, 12:22
Hizbullah: ABD askerlerinin cenazelerini yollayacağız!

Lübnan'daki Şii Hizbullah örgütü Genel Sekreteri Hasan Nasrallah, "Süleymani'yi öldüren ABD askerlerinin bedel ödeyeceğini" ifade etti.

Örgüt lideri Nasrallah, ABD'nin hava saldırısı sonucu öldürülen İranlı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis için gerçekleştirilen törende televizyon konuşması yaptı.

"Süleymani'yi uyarmıştım"

Kasım Süleymani'nin 1 Ocak'ta kendisini ziyaret ettiğini belirten Nasrallah, ABD'deki gazetelerde kendisiyle ilgili çok yazılar yazıldığı konusunda Süleymani'yi uyardığını söyledi.

"ABD, petrol kuyularını ele geçirmek istiyor"

ABD Başkanı Donald Trump'ın Irak'taki petrol kuyularını ele geçirmek istediğini söyleyen Nasrallah, ABD'nin bölgede kendisine karşı çıkan bir devlet istemediğini belirtti.

ABD'nin bölgedeki askeri varlığına son verme çağrısını yapan sekreter Nasrallah, "direniş gruplarında", Süleymani'nin ölümüne karşı intikam almak isteyen olursa "bunun kendi iradeleri olduğunu" kaydetti.

"Amerikalı sivilleri kastetmiyoruz"

Süleymani ve Mühendis'i öldüren ABD askerlerinin bedel ödeyeceğini kaydeden Nasrallah, "Trump ve yönetimi, Amerikan askerlerinin cenazeleri ülkelerine gönderildiğinde kaybettiklerini anlayacaklar. Süleymani'nin öldürülmesine karşı uygulanacak en adil kısas, ABD'nin bölgemizdeki askeri varlığı, askeri üsleri ve savaş gemileri ile her Amerikan subay ve askerine yönelik olacaktır. Bu konuşmalarımızla Amerikalı sivilleri kastetmiyoruz." dedi.

Yorumlar (0)