Hitler’den kurtulan adamın sonu Putin oldu

İkinci Dünya Savaşı zamanında Naziler tarafından yakalanan ve 4 farklı toplama kampında senelerce esir tutulan 96 yaşındaki Romanchenko, Rusların Harkov’a düzenlediği saldırıda hayatını kaybetti.

DÜNYA 22.03.2022, 08:57 22.03.2022, 18:00
Hitler’den kurtulan adamın sonu Putin oldu

İkinci Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından yakalanan, 4 farklı toplama kampında çeşitli işkencelere maruz kalan ve senelerce bu kamplarda esir tutulan 96 yaşındaki Boris Romanchenko, Rusların Harkov’a düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybetti. Romanchenko’nun koronavirüs salgını sebebiyle evinden aylardır çıkmadığı, sığınağa bile inmediği belirtildi. Harkov’a düzenlenen hava saldırıları sonrasında evinde yangın çıkan 96 yaşındaki adam, 18 Mart günü yanarak can verdi. 



96 senelik ömrü acı içinde geçti

20 Ocak 1926 tarihinde Ukrayna Sumi’de dünyaya gelen Romanchenko, 1942 senesinde Naziler tarafından Almanya Dortmund’a sürgün edildi. Burada ağır işlerde çalıştırıldı. Kaçmak istediğinde de yakalandı ve 1943 senesinden sonra Mittelbau-Dora, Bergen-Belsen, Peenemünde ve Buchenwald toplama kamplarında esir tutuldu. Nazilerin savaşta yenilmesinden sonra ise esaretten kurtulabildi. Kalan ömrünü geçirmek için Ukrayna’ya geldi. Toplama kamplarından kurtulanlar için oluşturulan vakıflar ve derneklerde aktif görev aldı. Romanchenko’nun ölümünü torunu duyurdu. Yaşlı adamın, mermilerin isabet ettiği çok katlı bir binada yaşadığı ve yangından kurtulamadığı dile getirildi.

Yorumlar (0)