Hırvat cumhurbaşkandan Bosna gafı!

Macaristan'ı mağlup ettikleri futbol maçının ardından "Vis'ten Kupres'e kadar tüm Hırvatistan burada" açıklaması yapan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, Bosna-Hersek sınırları içindeki Kupres'i Hırvatistan olarak nitelendirerek büyük bir diplomatik gafa imza attı.

DÜNYA 11.10.2019, 14:38
Hırvat cumhurbaşkandan Bosna gafı!

Macaristan'ı 3-0 yendikleri futbol maçının ardından açıklama yapan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, "Vis'ten Kupres'e kadar tüm Hırvatistan burada" diyerek Bosna-Hersek sınırları içindeki Kupres'i Hırvatistan olarak nitelendirerek diplomatik gaf yaptı.

Dün gece Hırvatistan'ın Split şehrinde oynanan 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) elemeleri maçını tribünden takip eden Hırvat lider Kolinda Grabar Kitarovic, maç sonundaki açıklamasıyla büyük tepki gördü.

Hırvatistan'ın 3-0 kazandığı maçın ardından ülke medyasına konuşan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic, "Ne söyleyebilirim ki? Sonuçtan dolayı ve özellikle de Split'te toplanan tüm insanlar adına çok mutluyum. Vis'ten Kupres'e kadar tüm Hırvatistan burada." dedi.

Bosna-Hersek'in batısındaki Kupres şehrini Hırvatistan'a ait olarak nitelendiren Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in açıklamaları Bosna-Hersek'te tepkilere neden oldu.

Bosna-Hersek basını daha önce de birçok gafa imza atan Hırvatistan Cumhurbaşkanı Kolinda Grabar Kitarovic'in açıklamalarını "Kitarovic Hırvatistan'ı genişletti", "Kitarovic Bosna-Hersek'i ele geçiyor", "Kitarovic Kupres'i Hırvatistan'a kattı" gibi başlıklarla tepkilerini haberleştirdiler.

Hırvat lider Kolinda Grabar Kitarovic'in açıklamaları, sosyal medyada da büyük tepkiye sebep oldu.

Vis, Hırvatistan'ın batısında yer alan bir adayken, Kupres ise Bosna-Hersek'in batısında bulunan ve nüfusunun büyük çoğunluğunu Hırvatların oluşturduğu küçük bir kent.

Yorumlar (0)