Hint polisinden danslı "el yıkama" videosu!

Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan emniyet yetkililerinin, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak amacıyla ellerin nasıl yıkanması gerektiğini dans ederek anlattığı görüntüler, sosyal medyada çok konuşuluyor. 

DÜNYA 19.03.2020, 12:56 19.03.2020, 13:01

Hindistan'ın Kerala eyaletinde bulunan emniyet yetkilileri, yeni tip koronavirüsten (Covid-19) korunmak amacıyla ellerin nasıl yıkanması gerektiğini 64 saniyelik bir videoda anlattı.

Söz konusu videoda, yüzlerinde maske takılı olan 6 polisin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisinden korunmak için ellerin nasıl yıkanması gerektiğini dans eşliğinde anlattıkları görülüyor. 

Popüler Hint yapımı "Ayyapanum Koshiyum" filminin şarkısıyla dans eden polislerin videosu, bazı sosyal medya platformlarında 93 binden fazla izlendi. Aynı zamanda 30 binden fazla kullanıcı tarafından da paylaşıldı. 

Sosyal medya kullanıcıları, videonun "eğitici" olduğu şeklinde değerlendirme yaptılar.

Kaç kişi hayatını kaybetti?

Ülkede şu ana kadar 3 kişi, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) dünya genelinde yayılmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve uzmanlar da el yıkamanın önem arz ettiğine sık sık dikkat çekiyor. 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), geçen hafta Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, doğru el yıkama tekniklerine ilişkin görseller paylaşmıştı. 

Yorumlar (0)