Hindistan'da yine tecavüz felaketi! Yakarak öldürmeyi denediler...

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yaşayan bir kadın, tecavüz edildiği iddiası üzerine açılan davaya giderken ateşe verildi.

DÜNYA 05.12.2019, 16:23 05.12.2019, 17:10
Hindistan'da yine tecavüz felaketi! Yakarak öldürmeyi denediler...

Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde yaşayan 23 yaşında bir kadın, geçtiğimiz Mart ayında iki erkek hakkında kendisine tecavüz ettikleri gerekçesiyle dava açmıştı. Duruşma için mahkemeye giden kadın, ateşe verildi. Yoğun bakıma kaldırılan kadının yaşam mücadelesi sürüyor.

Aynı bölgede Temmuz'da da benzer olay yaşandı

Hindistan polisi, kadına tecavüz ettiklerinden şüphelendikler beş erkeğin ikisini kadını yakmaktan dolayı tutukladı. Yerel haber ajanslarına göre mahkemeye gitmek için tren istasyonunda bekleyen kadın, bir grup erkek tarafından saldırıya uğradı, bir tarlaya götürüldü ve burada yakıldı. Olay, yine tecavüz vakasıyla yakın zamanda gündeme gelen Unnao bölgesinde yaşandı.

Polis, geçtiğimiz temmuz ayında Hindistan'ın iktidar partisinin bir milletvekili hakkında cinayetten dolayı soruşturma açmıştı. Yine Unnao'da yürütülen soruşturmanın sebebi, milletvekilini kendisine tecavüz etmekle suçlayan bir kadının bir araba kazasında ağır yaralanması olarak gösteriliyor. Aynı kadının iki teyzesi öldürüldü, avukatı ise yaralandı.

Geçtiğimiz hafta yine bir kadın öldürüldü

Unnao'da yaşanan son olay, geçtiğimiz hafta yine tecavüz ve cinayet olaylarının yanyana gelmesine sebep olan başka bir olay yüzünden büyük bir toplumsal tepkiye sebep oldu. Haydarabad eyaletinde yaşayan 27 yaşındaki bir veteriner kadın, 27 Kasım'da tecavüze uğradı ve yakılarak öldürüldü. Kaybolmasından dolayı öldürüldüğünden şüphelenilen maktûlenin küllerinin bulunması üzerine ülkenin dört bir yanında kadınlar sokaklara dökülmüştü.

Günde 92 tecavüz vakası!

Hindistan'da kadınlara yönelik cinsel saldırılar, Aralık 2012'den beri ülkenin gündemine oturmuş durumda. Başkent Delhi'de bir kadının otobüste bir grup tarafından tecavüz edilerek öldürülmesinin ardından ülkede bu tür olaylara yönelik farkındalık son derece artmış durumda, ancak kadınlara yönelik işlenen suçların azaldığına dair herhangi bir işaret yok. Hindistan hükümetinin yayınladığı istatistiklere göre polis, 2017 yılından bu yana 33 bin 658 tecavüz şikayeti aldı; bu sayı, günde 92 tecavüz vakası yaşandığını gösteriyor.

Yorumlar (0)