Hindistan’da minibüs şarampole yuvarlandı: 11 ölü

Hindistan’ın Cemmu Keşmir bölgesinde kontrolden çıkan bir minibüs şarampole yuvarlandı. Feci kazada 11 kişi yaşamını yitirdi. 

DÜNYA 14.09.2022, 15:45
Hindistan’da minibüs şarampole yuvarlandı: 11 ölü

Edinilen bilgilere göre içinde 36 yolcu bulunan minibüs, Cemmu Keşmir bölgesinde seyir halindeyken kontrolden çıktı. Bir süre yalpalayan araç ardından şarampole yuvarlandı. Feci kazanın ardından bölgedeki diğer araç sürücüleri yardım edebilmek için minibüse koştu. İhbar üzerine bölgeye polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri tarafından yapılan ilk incelemede 11 kişinin olay yerinde yaşamını yitirdiği belirlendi. 25 kişi ise yaralı olarak çevre hastanelere kaldırıldı. 

Cumhurbaşkanı Murmu’dan taziye mesajı

Kazanın ardından Hindistan Cumhurbaşkanı Draupadi Murmu da yazılı bir açıklama yaparak ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Büyük bir trajedi ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Cumhurbaşkanı Murmu, “Cemmu Keşmir bölgesinde bir minibüsün şarampole yuvarlandığını ve içinde bulunan 11 vatandaşımızın yaşamını yitirdiğini büyük bir üzüntü ile öğrenmiş bulunuyorum. Yaşanan acı olay hepimizi derinden yaralamıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabırlar temenni ediyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Düşüncelerim ve dualarım, üzüntü ve endişe içerisindeki ailelerimiz ile birlikte” ifadelerini kullandı. 



Yorumlar (0)