Hindistan’da kadınların hayat mücadelesi… Su için hayatlarını riske atıyorlar

Hindistan'ın Madhya Pradesh kentinde kadınlar, temiz su ihtiyaçlarını giderebilmek amacıyla metrelerce derinlikteki kuyuya hiçbir tedbir almadan iniyor.

DÜNYA 03.06.2022, 14:22 05.06.2022, 10:35
Hindistan’da kadınların hayat mücadelesi… Su için hayatlarını riske atıyorlar

Hindistan'ın Madhya Pradesh kentinde yaşanan su sıkıntısı, insan hayatını tehlikeye atıyor. Ghusiya köyündeki yaşayan kadınlar, su ihtiyaçlarını giderebilmek için metrelerce derinlikteki kuyuya inmek mecburiyetinde kalıyor. Herhangi bir tedbir almadan indiği kuyudan yukarı çıkan bir kadının videosu, sosyal medyada hızla yayılınca tüm dünyanın gündemine oturdu. Sosyal medya kullanıcıları videoya tepkide bulunarak, yetkililerin köye yardım sağlaması yönünde çağrıda bulundu.

Öfkeli halk seçimlerde boykot kararı aldı

Kentte yaşanan su sıkıntısının her yaz mevsiminde tekrar ettiği belirtiliyor. Eyalet yönetimi 2024 senesine kadar her köye su getirme sözü verse de halen binlerce insan içme suyuna erişim sağlayamıyor. Ghusiya'da yaşayan köylüler duruma öfkeli olduklarını belirterek, hükümeti protesto etmek için bu sene yapılacak olan yerel seçimleri boykot edeceklerini duyurdu.

“Hükümet sadece seçimlerde buraya gelir”

Hindistan medyasına açıklamada bulunan bir kadın, "Suya ulaşabilmek adına kuyuya inmemiz lazım. Burada sadece 3 tane kuyu bulunuyor. Neredeyse hepsi kurumuş halde. Yönetim ve siyasiler bu bölgeye sadece seçimler olacağında geliyor. Bizde uygun bir su kaynağı gelene kadar oy vermemeyi düşünüyoruz" şeklinde ifade etti.

Hindistan'ın 2050 senesine kadar su sıkıntılarıyla karşı karşıya kalacağı düşünülürken, 30 kentinde yüksek riskli alan kategorisinde olduğu vurgulanıyor.

Yorumlar (0)