Hindistan sele teslim oldu: 12 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'da etkisini gösteren yağışlar sebebiyle Uttar Pradesh eyaletinde bulunan iki ev çöktü. Yaşanan felaket sonucunda 12 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 16.09.2022, 16:35 17.09.2022, 16:29
Hindistan sele teslim oldu: 12 kişi hayatını kaybetti

Hindistan'ın eyaleti olan Uttar Pradesh’in Hazratganj bölgesinde şiddetli yağışlar etkisini gösterdi. Meydana gelen yağışlar sonrasında iki evde çökme yaşanırken, 12 kişinin hayatını kaybettiği tespit edildi.

Ekipler seferber edildi

Yağışlar Hindistan’ı etkisi altına aldı. Uttar Pradesh bölgesinde yağışların çökük oluşturduğu iki evde arama ve kurtarma ekipleri seferber edildi. 9 kişinin olay anında 3 kişinin ise hastanede hayatını kaybettiğini ifade eden Eyalet Başbakan Yardımcısı Brijesh Pathak, yağışlar konusunda insanları uyardı.

Birçok yerde yollar ve evler sular içinde kaldı

Son 24 saatlik zaman içerisinde eyaletin merkezi olan Lucknow’a 35 milimetrelik yağış düştüğünü aktaran Pathak, bölgede okulların gececi olarak kapatılacağını belirtti. Bunun yanı sıra Pathak, Lucknow'un 40 kilometre güneybatısında bulunan Unnao kasabasının da şiddetli yağmurdan etkilendiğini, burada da 3 kişinin evin göçmesi sonucu yaşamını yitirdiğini ifade etti.

Hindistan'ın güneyinde bulunan Bengaluru şehrinde bu ay iki gün süresince devam eden şiddetli yağışlar sebebiyle yollar ve evler sular içerisinde kalmış, kentte elektrik kesintileri meydana gelmişti.

Yorumlar (0)