Hindistan, rekoru üstüne rekor kırmaya devam ediyor!

Hindistan, vaka ve ölüm sayıları konusunda kendi rekorunu kırmaya devam ediyor. Ülke, DSÖ’ye, son 24 saatte 4 bin 205 kişinin vefat ettiğini bildirdi. 

DÜNYA 12.05.2021, 14:36 13.05.2021, 09:42
Hindistan, rekoru üstüne rekor kırmaya devam ediyor!

Hindistan, 24 saatte yaşanan vaka ve vefat sayısı konusunda rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. Sağlık sisteminin çöktüğü ve hastaların portakal bahçelerinde tedavi edildiği ülkede son 24 saatte 4 bin 205 kişi vefat etti. Bu sayı, salgının başlangıcından bu yana Dünya Sağlık Örgütü’ne bildirilen en yüksek sayı konumunda.

Ölüler yakılıyor

Covid-19'dan vefat edenlerin boş arazilerde topluca yakıldığı görüntüler dünyanın zihninde acı şekilde yer etmişken ülkede son 24 saatte 348 bin 421 kişide virüs saptandı. Öte yandan Hindistan dışındaki uzmanlar, vaka ve vefat sayılarının belirtilenden daha yüksek olabileceğine dikkat çekiyor.

Ülkede şu anda 3 milyon 704 bin kişinin tedavisi sürerken yabancı devletler ve büyük şirketler, Hindistan’a hem maddi hem de tıbbi yardımlarda bulunuyor. Buna karşın ülkedeki sağlık sistemi, tüm hastaları tedavi etmek konusunda yeterli olamıyor.



Aşılama kampanyası işe yaramıyor

1,4 milyar nüfusu olan Hindistan’da aşılama programı 16 Ocak 2021 tarihinde başladı. O tarihten bu yana ise 173 milyon 235 bin 991 doz aşı yapıldı. Fakat bu sayı, salgını durdurmaya yeterli olmadı.

2,5 milyon nüfusu bulunan Maharaştra eyaleti, Covid-19 aşılarının yetersizliği sebebiyle aşılama programına ara verdiklerini açıkladı.

Ülkede aşı kalmadı

HindistanSerum Enstitüsü isimli dünyanın en büyük aşı üretim merkezinin CEO’su Adar Poonawalla ise birkaç hafta önce uluslararası bir gazeteye verdiği röportajda ülkede büyük oranda aşı sıkıntısının olduğunu ve bunun uzun süre devam edeceğini belirtmişti.

AstraZeneca, DSÖ ve HindistanSerum Enstitüsü arasında imzalanan “aşı talebine yanıt” taahhütnamesi kapsamında AstraZeneca firmasının milyonlarca doz aşı üreterek Hindistan’a göndermesi bekleniyor. Fakat bu durumda AstraZeneca aşılarının diğer ülkelere ulaşımı aksayacağı için dünyadaki pek çok ülke bu durumdan olumsuz etkilenecek.

Yorumlar (0)