Hindistan kara mantarla savaşıyor: Vaka sayısı 40 bini aştı

Kara mantar hastalığının başladığı Hindistan'da vaka sayısı 40 bini geçti. Ülke bir yandan koronanın pik yaptığı dönemde virüs vakalarıyla, öte yandan Delta varyantıyla mücadele ediyor.

DÜNYA 29.06.2021, 11:14
Hindistan kara mantarla savaşıyor: Vaka sayısı 40 bini aştı

Koronavirüste delta varyantının dünyada yayılmış olduğu Hindistan, verdiği kayıplar sebebiyle zor zamanlar geçirirken öte yandan mukormkioz salgınıyla mücadele veriyor.

Ülkenin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmış olan açıklamaya göre, bugüne dek ülkede 40 bin 800 kişiden fazlak işide kara mantar hastalığının görüldüğü ifade edildi.

Virüse yakalananların yüzde 85'lik kısmı koronavirüsü atlatan kişiler

Hint basınında çıkan haberlere göre ülkenin Sağlık Bakanı Harsh Vardhan şimdiye dek 40 bin 845 kişide kara mantar görüldü ve bu kişilerin yaklaşık olarak yüzde 85'lik kısmının öncesinde koronavirüse yakalandığı ve yüzde 64'lük kısmının ise diyabet hastası olduğu ifade edildi.

3 bin 129 kişi yaşamını yitirdi

Kara mantardan dolayı şimdiye dek 3 bin 129 kişi yaşamını yitirdi.

Uzmanlar tarafından koronavirüsü atlatanların yakalandığı ve halk arasında "kara mantar" ismiyle adlandırılan mukormikozun kimi durumlarda ölümcül olabileceği ifade ediliyor.

Diyabet hastalarının yakalanması oranı daha yüksek

Tüm Hindistan Tıp Bilimleri Enstitüsü'nce kara mantar enfeksiyonuna yakalanma konusunda diyabet hastalarının daha yüksek risk taşıdığı bilgisi paylaşıldı.

Yorumlar (0)