Hindistan'ı sel ve heyelan vurdu: 36 ölü

Hindistan'ın Maharashtra eyaletine bağlı Raigad bölgesinde muson yağmurlarının sebep olduğu sel ve toprak kaymaları sebebiyle 36 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 23.07.2021, 16:17 24.07.2021, 20:17
Hindistan'ı sel ve heyelan vurdu: 36 ölü

Hindistan'da etkili olan muson yağmurları, sel ve toprak kaymalarına neden oldu.

36 kişi hayatını kaybetti

Maharashtra eyaletine bağlı Raigad bölgesinde aralıksız bir şekilde yağan yağmurun sebep olduğu sel ve toprak kaymaları sebebiyle 36 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı. Öte yandan çok sayıda kişinin de bölgede mahsur kaldığı, tahliye edilmeleri amacıyla helikopterler kullanıldığı bildirildi. Mahsur kalanlara uyarılarda bulunan yetkililer, kurtarma ekipleri bölgeye gelinceye kadar çatılara veya yüksek yerlere çıkmalarını tavsiye etti. 

Son 40 yılın en şiddetli yağışları

Elektrik kesintilerinin de olduğu eyaletin genelinde, ciddi maddi hasar oluştuğu aktarıldı. Eyaletin başkenti Mumbai'ye 250 kilometre uzaklıkta bulunan Ratnagiri'deki Chiplun'ın bazı bölgelerinin de sular altında kaldığı ifade edildi. Vashishti Nehri'nde su seviyesinin yükselmesiyle birlikte evler ve yollar sular altında kaldı. Deniz Kuvvetleri, sahil güvenlik,  yerel yardım ekipleri ve Ulusal Afet Müdahale Gücü, eyalet genelinde toprak kayması ve selden etkilenen bölgelere sevk edildi. Meteoroloji, eyaletteki bazı bölgeler için önümüzdeki günlerde şiddetli yağışların süreceğini belirten kırmızı uyarı yayınladı. 

Hindistan medyası, Maharashtra eyaleti genelinde Temmuz ayında yaşanan yağışların, son 40 yılın en şiddetli yağışları olduğunu belirtti.





Yorumlar (0)