Hindistan'da yıldırım düştü: 23 ölü

Hindistan'da bir çiftlikte çalışanların üzerine yıldırım düştü. 13 tarım işçisi hayatını kaybetti. Farklı bölgelerden toplam 10 can kaybı bildirildi.

DÜNYA 25.06.2020, 15:13
Hindistan'da yıldırım düştü: 23 ölü

Hindistan'da şiddetli yağışlarla beraber gelen yıldırımlar can almaya devam ediyor. Ülkede yıldırım çarpması nedeniyle 23 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi ise yaralı olarak kaldırıldıkları hastanelerde tedavi altına alındı.

Hindistan hükümet yetkilisi Upendra Pal, yıldırım felaketleri ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, gök gürültülü sağanak yağışın etkili olduğu Hindistan'ın doğusundaki çeşitli kesimlere çok sayıda yıldırım düştüğünü bildirdi.

Çiftlikte 13 işçi öldü

Hindistan hükümet yetkilisi Upendra Pal, yıldırım isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 23 kişiden 13'ünün Bihar eyaletinin Gopalganj bölgesinde bir çiftlikte çalışan tarım işçileri olduğunu söyledi. Hindistan hükümet yetkilisi Upendra Pal, çiftlikte yıldırım düşmesinden yaralanan 10 kişinin de çeşitli hastanede tedavi altına alındığını ifade etti.

Bihar eyaletinde, Temmuz 2019'da şiddetli yağışlar sırasında yine çok sayıda yıldırım düşmüş ve bu yıldırımlar 39 kişinin yaşamını yitirmesine yol açmıştı.

Güney Asya'da haziran, temmuz, ağustos ve eylül aylarında etkili olan muson yağışları, her sene büyük çapta doğal afet ve kazalara sebep oluyor.

Yorumlar (0)