Hindistan'da üniversiteye saldırı: En az 40 yaralı

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de bir üniversiteye maskeli kişiler tarafından gerçekleştirilen taşlı sopalı saldırıda, aralarında öğrenci ve akademisyenlerin yer aldığı en az 40 kişi yaralandı.

DÜNYA 05.01.2020, 22:23
Hindistan'da üniversiteye saldırı: En az 40 yaralı

Hint basınındaki haberlere göre, başkentteki Jawaharlal Nehru Üniversitesinde (JNU) ellerinde sopa ve taş bulunan yüzleri maskeli bir grup, henüz bilinmeyen bir sebeple öğrenci ve akademisyenlere saldırdı.

Grubun, kampüsteki saldırısında aralarında öğrenci ve akademisyenlerin bulunduğu en az 40 kişi yaralandı. Çevredeki hastanelere kaldırılan yaralılardan 3 öğrencinin durumunun kritik olduğunu bildirildi.

JNU Öğrenci Birliği (JNUSU) Başkan Yardımcısı Saket Moon, konuylailgili yaptığı açıklamada, saldırganların oda oda gezerek ayrım gözetmeden öğrencilere saldırdığını kaydetti. Moon, güvenlik görevlilerinin gruba müdahale etmediğini söyledi.

Üniversite yönetimi, yaşanan olay sonrası kampüsteki emniyeti sağlaması için polisin çağrıldığını duyurdu.

Diğer taraftan, üniversitenin öğrenci birliği, saldırının arkasında iktidardaki Hindistan Halk Partisi'nin (BJP) öğrenci kanadı Tüm Hindistan Öğrenci Konseyi'nin (Akhil Bharatiya Vidyarthi Parishad - ABVP) olduğunu öne sürdü.

Sosyal medyada, aralarında siyasetçi, yazar ve gazetecilerin yer aldığı binlerce kişi, saldırıya tepki gösterdi.

Yorumlar (0)