Hindistan'da turistler mahsur kaldı

Hindistan'da 24 Mart'ta sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ülkede tatil amaçlı bulunan çok sayıda turistin mahsur kaldığı bildirildi.

DÜNYA 03.04.2020, 12:49
Hindistan'da turistler mahsur kaldı

Hindistan'da sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden sonra farklı ülkelerden yüzlerce turist, elçilikleri aracılığıyla evlerine varmayı bekliyor.

İngiliz turist Emma Snashford, yaptığı açıklamada, elçilik yetkililerinden yardım istediğini belirterek, "Beklemeye devam etmemi söylediler." dedi. Snashford, Racastan eyaletinin Jodhpur şehrini ziyaret ettiğini anlatarak, yasağın ilan edilmesinden kısa süre önce bir arkadaşıyla otelden atıldıklarını ve şimdilik başkent Yeni Delhi'de 25 yabancı turiste kapılarını açan bir hostelde kaldıklarını söyledi.

Kanadalı turist Lambert Desrosiers Gaudette, bir süreliğine çaresiz olduklarını vurgularken, Fransa'dan gelecek tahliye uçağıyla dönmeyi planladığını ifade etti.

Avustralyalı turist Matthew Chinery de tatil hayallerinin kabusa döndüğünü kaydederek, ülkenin cazibe merkezlerinden Goa'da kaldığı sırada sigara öksürüğünün yeni tip koronavirüs (Covid-19) belirtisine benzediği gerekçesiyle otelden atıldığını kaydetti. 

Hindistan'da mahsur kaldıklarına dikkati çeken Chinery, eve dönmek istediğini vurguladı.

Yorumlar (0)