Hindistan'da sel ve toprak kayması: 16 ölü

Hindistan’ın kuzeyinde bulunan Uttarakhand eyaletinde şiddetli yağış sebebiyle yaşanan sel ve toprak kaymasında 16 kişi yaşamını yitirdi.

DÜNYA 19.10.2021, 16:02 20.10.2021, 09:04
Hindistan'da sel ve toprak kayması: 16 ölü

Hindistan'ın kuzeyinde yer alan Uttarakhand eyaletinde etkisini hissettiren şiddetli yağışlar, toprak kayması ve seli beraberinde getirdi. 

16 ölü var

Eyalet genelinde evler ve yollar sular altında kaldı. Haldwani bölgesinde bulunan köprünün bir bölümünde çökme yaşanırken, o anlar amatör bir kameraya takıldı.

Öte yandan Gaula Nehrinin ortasında bir filin mahsur kaldığı görüldü. Orman Dairesi yetkilileri filin takip edildiğini belirtti. Hindistan medyasına göre, eyalet genelinde yaşanan sel felaketinde en az 16 kişi yaşamını yitirdi. Eyaletteki durumu değerlendirmek üzere Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Eyalet Başbakanı Singh Dhami ile görüştü.

Ülkenin Meteoroloji Departmanı, önümüzdeki birkaç gün boyunca eyalette şiddetli yağışların devam edeceği uyarısını yaptı. Eyalet Afet Müdahale Gücü ekiplerinin de ayrıca alarm durumuna geçtiği bildirildi. Hindistan'ın güneyinde bulunan Kerala eyaletinde yaşanan son toprak kayması ve sel felaketinde 25 kişi yaşamını yitirmişti.

Yorumlar (0)