Hindistan'da sel felaketi: 15 ölü, yüzlerce kişi kayıp

Hindistan’ın Madya Pradeş ve Batı Bengal eyaletlerinde yaşanan sel felaketinde, 15 kişinin hayatını kaybettiği ve bin 600 kişinin ise tahliye edildiği açıklandı.

DÜNYA 04.08.2021, 08:58 05.08.2021, 09:07
Hindistan'da sel felaketi: 15 ölü, yüzlerce kişi kayıp

Hindistan'da Kovid-19 ile mücadele ederken gündeme yeni bir konu daha dahil oldu.

Ordu görevlendirildi

Vaka sayılarının yoğun olduğu ve aşılanma konusunda zorlukların yaşandığı Hindistan’da, Madya Pradeş ve Batı Bengal eyaletlerinde etkisini hissettiren sağanak yağışlar, beraberinde seli de getirdi.

Madya Pradeş ve Batı Bengal’de sel, hayatı durma noktasına getirirken, bu sel baskınlarında pek çok ev sular altında kaldı. 

Batı Bengal'de yaşanan sel felaketi ile mücadele amacıyla ordu görevlendirilirken, meydana gelen felakette 15 kişi yaşamını yitirdi.

Öte yandan Batı Bengal'de yüz binlerce Hindistanlı evsiz kalırken, pek çok kişinin ise kaybolduğu belirtildi.

200’e yakın köy su altında

Madhya Pradesh'te ise sel sebebiyle 200’e yakın köy sular altında kalırken, yaklaşık bin 600’e yakın kişinin Ulusal Afet Müdahale Gücü tarafından güvenli bir bölgeye tahliye edildiği aktarıldı.

Sabah saatlerinde Madhya Pradeş'te, kurtarma çalışmalarına destek için havalanan Hindistan Hava Kuvvetleri'ne ait olan 5 helikopter, olumsuz hava şartları sebebiyle kurtarma çalışmaları esnasında iniş yapamadı.

Öte yandan sağanak yağışlar neticesinde dolan Madikheda Barajı'nın kapaklarından 10'unun açılmasıyla birlikte bir köprü yıkıldı.

Yorumlar (0)