Hindistan'da Delta mutasyon alarmı: Vaka sayısı 40'a çıktı

Hindistan’da, Kovid-19’un B.1.617 mutasyonundan sonra ortaya çıkan Delta Plus mutasyonunda vaka sayısının 40’a yükseldiği açıklandı.

DÜNYA 23.06.2021, 16:05
Hindistan'da Delta mutasyon alarmı: Vaka sayısı 40'a çıktı

Hindistan'da Kovid-19 B.1.617 Hindistan mutasyonundan sonra daha tehlikeli ve bulaşıcı olduğu belirlenen Delta Plus isimli yeni mutasyon ortaya çıkmıştı. 

Vaka sayısı 40’a çıktı

Hindistan’da, yeni mutasyon olan Delta Plus’ta vaka sayısının 40' yükseldiği bildirildi.

Hindistan hükümeti, Delta Plus mutasyonunun Madhya Pradesh, Kerala ve Maharaştra’da görüldüğünü, şu ana kadar 40 vaka belirlendiğini ve önemli oranda bir artışın yaşanmadığını aktardı. Kerala, Maharaştra ve Madhya Pradesh'e Kovid’in yeni mutasyonunun yayılmaması amacıyla toplantıların ve kalabalıkların yasaklanmasıyla birlikte Kovid-19’a karşı önlemlerin artırılması yönünde talimat verildi.

Dünya Sağlık Örgütü, Hindistan mutasyon virüsünün daha bulaşıcı etkisi olduğunu belirtirken yeni tespit edilen Delta Plus mutasyonunun ise Hindistan mutasyonundan daha tehlikeli ve bulaşıcı olarak görüldüğünü belirtti. Maharashtra'daki Hindistanlı uzmanlara göre, Delta Plus Hindistan’da, üçüncü bir salgını tetikleyebilecek.

Hindistan'da açıklanan son verilerde, Kovid-19 vaka sayısı 30 milyon 28 bin 709'a yükselirken, virüs sebebiyle can kaybının 390 bin 691 olduğu bildirildi.

Yorumlar (0)