Hindistan'da akıl almaz olay! Eşini 1.5 sene tuvalete hapsetti!

Hindistan'ın kadına şiddet olaylarının en fazla yaşandığı eyaletlerinden Haryana'da akıl almaz bir olay yaşandı. 35 yaşındaki bir adamın eşini 1.5 sene önce tuvalete hapsedip içme suyu dahi vermeyerek insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorladığı öğrenildi. Polisin olayı öğrenmesinin ardından kadın kurtarıldı. Eşe ise dava açıldı.

DÜNYA 16.10.2020, 00:00 16.10.2020, 00:02
Hindistan'da akıl almaz olay! Eşini 1.5 sene tuvalete hapsetti!

Ulusal Suç Kayıt Bürosu’nun verilerine göre, Hindistan’da kadına dair şiddetin en çok yaşandığı üç eyalet arasında bulunan Haryana’da akıllara durgunluk veren bir olay meydana geldi.

Geçtiğimiz günlerde eyalette polis tarafından kurtarılmış olan 35 yaşındaki bir kadının kocası tarafından 1.5 sene önce tuvalete hapsedildiği ortaya çıktı.

İçme suyu bile verilmedi

Eyalette yetkili Rajni Gupta yapmış olduğu açıklamasında, “Onu tuvalette kilitli olarak bulduk. soruşturma esnasında son 1.5 senedir insanlık dışı koşullarda yaşamaya zorlandığını tespit ettik. Ona yiyecek ve içme suyu dahi verilmemiş.” dedi.

“Zihinsel problemleri var”

Kadının kocası Naresh, polise yapmış olduğu açıklamada kendisini savunarak, eşinin zihinsel problemleri olduğunu iddia etti.

Kadını kurtaranlar tarafından ise böyle bir şeyin olmadığı söylendi.

Aile içi şiddetten dava açıldı

Polis müdürü Surender Dahiya, Hindistan Ceza Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince sanık aleyhine aile içi şiddetten dava açıldığını kaydetti.

17 senedir evli olan çiftin 3 çocuğunun olduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)