Hindistan can kaybında yine dünya rekoru kırdı

Salgının yeni merkez üssü Hindistan’da Bihar’da bulunan yetkililerin koronavirüsten günlük can kaybını revize etmesi sonrası son 1 günde 6 bin 148 kişi daha yaşamını yitirerek koronavirüsten yeni günlük can kaybı rekoru kırıldı.

DÜNYA 10.06.2021, 11:10
Hindistan can kaybında yine dünya rekoru kırdı

Koronavirüs salgınında ikinci dalganın da etkisini göstermesiyle mücadelesini sürdüren Hindistan’da günlük olarak vaka sayılarında görülen artışta günlük can kaybında yine dünya rekoru geldi. Ülkede bakanlık tarafından son 1 günde 94 bin 52 yeni vakanın daha belirlenmesiyle birlikte toplamda vaka sayısının 29 milyon 2 bini aştığı kaydedildi.

Ülkenin en fakir eyaletlerinden olan Bihar’daysa yetkililer tarafından öncesinde koronavirüse bağlı günlük can kaybının 5 bin 500’ün altında olduğu ifade edilmişti. Biharlı yetkililerce salgının başından bu zamana dek ilk defa veri temizleme çalışması gerçekleştirilerek şimdiye dek özel hastanelerde veya evde virüsten dolayı yaşamını kaybeden 3 bin 951 kişinin daha bulunduğunun tespit edildiği açıklandı.

Can kaybında rekor kırıldı

Yetkililer yeni can kayıplarının mevcut sayıya eklenmesiyle birlikte son 1 günde 6 bin 148 kişinin koronavirüsten yaşamını kaybettiğini revize etti. Böylece günlük olarak en yüksek can kaybı sayısı da görülmüş oldu.

Son gelişmelerle beraber ülkede koronavirüsten yaşamını kaybedenlerin sayısı toplamda 359 bin 676 oldu. Bir önceki en yüksek günlük can kaybı ise 12 Şubat tarihinde 5 bin 444 olmuştu.

Yorumlar (0)