Hindistan Başbakanı'ndan sıcak hava çağrısı: Eyleme geçin!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, son zamanlarda ülkede görülen yüksek sıcaklıkların oran yangınlarına ve daha fazla can kaybına neden olmaması için eyaletlere çağrıda bulundu.

DÜNYA 05.05.2022, 23:09 06.05.2022, 14:32 Hakan Öksüz
Hindistan Başbakanı'ndan sıcak hava çağrısı: Eyleme geçin!

Hindistan'da son haftalarda yaşanan yüksek sıcaklıklar, günlük hayatı yaşanmaz hale getirdi. Üleknin bazı bölgelerinde sıcaklık 45 dereceyi aştı.

Hindistan hükümeti ile Meteoroloji yetkilileri, günün belli saatlerinde dışarı çıkmamaları için vatandaşlara uyarılarda bulunuyor.

"Eyaletler, eylem planları hazırlasın"

Yüksek sıcaklıkların ciddi sorunlara yol açtığını bildiren Hindistan Başbakanı Narendra Modi, buna ilişkin eylem planları hazırlamaları için eyaletlere çağrı yaptı. Sıcak hava dalgasının orman yangınlarına ve daha fazla ölüme neden olacağının tahmin edildiğini aktaran Başbakan Modi, bu olumsuz hadiselerin yaşanmadan önlenmesini istiyor.

Son 100 yılın en sıcak Mart ayı!

Hindistan Meteoroloji Departmanı, son zamanlarda görülen yüksek sıcaklıklara ilişkin bilgilendirmede bulundu. Meteoroloji yetkilileri, 2022 yılı Mart ayının son 100 yıldır yaşanan en sıcak Mart ayı olduğunu bildirdi.

Hindistan'da 45 dereceyi aşan sıcaklık nedeniyle Mart-Mayıs ayları arasında 24 kişi yaşamını yitirdi.

Yorumlar (0)