Hindistan'a Zakir Naik reddi

INTERPOL, Hindistanlı din adamı Dr. Zakir Naik hakkında Hindistan'ın istediği kırmızı bülteni yayınlamayı kabul etmedi.

DÜNYA 30.07.2019, 22:48
Hindistan'a Zakir Naik reddi

"The News"in, Dr. Zakir Naik'in bir sözcüsüne dayandırdığı haberinde, INTERPOL, Naik hakkında üçüncü defa kırmızı bülten yayınlanmasını isteyen Hindistan'a, yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle böyle bir karar verilemeyeceğini bildirdi.

INTERPOL'ün Komisyonu'nun bu kararı, 109. oturumda aldığı belirtilirken, INTERPOL Genel Sekreterliği'nin Naik hakkındaki tüm verileri, kurumun Dosya Kontrol Komisyonu'ndan gelen mektupla sildiği kaydedildi.

Komisyon Sekreterliği'nden Dr. Naik'e gönderilen mektupta, komisyonun kendisi aleyhindeki suçlama ve iddiaların kesinlikten uzak ve belirsiz olduğu, Hint makamlarının INTERPOL'ün suçlama kuralları ve delil sunma sürecini takip etmekte başarısız kaldığı aktarıldı.

HİNDİSTAN İKİ KEZ BAŞVURMUŞTU

Hindistan, 2017'de ve Nisan 2019'da, INTERPOL'e Naik hakkında kırmızı bülten çıkarılmasını talep etmişti. Hindistan'ın "teröre mali destek sağlamak" ve "kara para aklamakla" suçladığı Naik, 2017'de Malezya'ya sığınmış, bunun üzerine Hindistan hükümeti Naik'in pasaportunu iptal etmişti.

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, Hindistanlı din adamıyla geçen yıl görüşmüş ve Naik'in bir sorun çıkarmadığı sürece ülkede kalabileceğini, kendisine daimi oturum statüsü verdiklerini duyurmuştu.

Yorumlar (0)