Hillary Clinton'ın gözü, Biden'ın koltuğunda!

ABD'li siyaset yazarı Dick Morris, 2016 yılında Donald Trump'a karşı kaybeden Hillary Clinton'ın, 2024 yılındaki başkanlık seçimlerinde şansını bir kez daha deneyeceğini öne sürdü. Joe Biden'ın birçok konudaki politikasının, bazı partililerin hoşuna gitmediğini söyleyen Morris, "8 Kasım'daki ara seçimlerden sonra Clinton'ın ismi öne çıkabilir." dedi.

DÜNYA 03.10.2022, 14:54 04.10.2022, 10:38 Hakan Öksüz
Hillary Clinton'ın gözü, Biden'ın koltuğunda!

2016 yılında ABD'de düzenlenen başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'a kaybeden Demokrat Hillary Clinton'ın, 2024'te yapılacak seçimler için hazırlıklara başladığı kaydedildi. ABD'nin eski başkanı Bill Clinton'ın eşi olan ve 2009-2013 döneminde ABD Dışişleri Bakanı olarak görev yapan Hillary Clinton, başkanlık seçimlerine katılması halinde bu kez kazanacağını düşünüyor.

"Bazı partililer, Biden'ın politikalarından hoşnut değil"

Hillary Clinton'ın başkanlık koltuğuna oturma hesapları yaptığına ilişkin iddia ABD'li siyaset yazarı Dick Morris'ten geldi. Joe Biden yönetiminin "açık sınır" politikasının, geniş kesimlerin tepkisini çektiğini kaydeden Morris, "Clinton'ın seçime gireceğine ilişkin işaretler artıyor. Bence Joe Biden karşısında ciddi bir şansı olduğunu düşünüyor. Biden'ın birçok politikası ve basına verdiği görüntüler, bazı Demokratların hoşuna gitmiyor. Clinton, parti içinde güç toplamaya devam ederse adaylık ciddileşir." ifadelerini kullandı.

"8 Kasım'daki ara seçimler, belirleyici olacak"

Hillary Clinton'ın başkanlığa adaylığı düşünüp düşünmediği sorusuna da yanıt veren Dick Morris, "8 Kasım'da yapılacak ara seçimler çok kritik. Clinton'ın buradaki sonuca göre Demokrat Parti'ye 'beni seçin' mesajını verebileceğini düşünüyorum. Sanırım Biden'ın 2024'teki seçimi kazanabileceğini düşünmüyor. Bu görüşünü ikna edici şekilde sunarsa Demokrat Parti'nin adayı Clinton olabilir. Biden'ın yaşı ve basına verdiği kötü görüntüler, Clinton'ın şansını artırıyor. 8 Kasım'dan sonra önümüzü daha net görebileceğiz." diye konuştu.

Biden, Trump ve Clinton hakkında seçmen ne düşünüyor?

Insider/Morning Consult adlı araştırma şirketi, Joe Biden ve Donald Trump'ın halk arasındaki desteğini ölçmek için eylül ayı başında bir anket düzenledi. Ankete katılanlardan yüzde 59'una göre Joe Biden, yüzde 58'ine göre ise Donald Trump, başkanlık için uygun isimler değil. Hillary Clinton'ın başkanlık görevini yürütmeye uygun olmadığını düşünenlerin oranının ise yüzde 55 olduğu kaydedildi. 

Genç isimler ön planda!

Biden ve Trump, 2024 yılında 80'li yaşlara gelecek. Bu durum, her iki liderin de önündeki büyük engellerden biri olarak kabul ediliyor. Anket sonuçlarına göre katılımcıların tercihi daha çok genç siyasetçilerden yana oldu. Katılımcıların yüzde 30'u; Alexandria Ocasio-Cortez, Ron DeSantis ve Pete Buttigieg'in başkanlık görevini yürütebileceğini düşünüyor.

Yorumlar (0)