Hikayesi "The Terminal" filmine konu olan İranlı, havalimanında yaşamını yitirdi

Yaklaşık 18 yıl boyunca Fransa'daki Roissy-Charles-de-Gaulle Havalimanı'nda yaşayan ve hikayesi "The Terminal" filmine konu olan İranlı Mehran Karimi Nasseri, doğal sebeplerle hayatını kaybetti. Birkaç hafta önce havalimanına dönen Nasseri'nin, burada yaşamını yitirdiği belirtildi.

DÜNYA 13.11.2022, 09:25 14.11.2022, 08:09 Hakan Öksüz
Hikayesi "The Terminal" filmine konu olan İranlı, havalimanında yaşamını yitirdi

İranlı Mehran Karimi Nasseri isimli sığınmacının 1988 yılında çıktığı yolculuk, başrolünde Tom Hanks'in oynadığı "Terminal" filminin çekilmesine sebep oldu. Annesini bulmak için yola koyulan Nasseri, macerasına İngiltere'ye giderek başladı. Daha sonra sırasıyla Almanya, Hollanda ve Belçika'ya giden Mehran Karimi Nasseri, son olarak Fransa'da seyahat etti.

18 yıl havalimanında yaşadı

Mülteci statüsü olmadığı için 1988 yılında Fransa'daki Roissy-Charles-de-Gaulle Havalimanı'nda yaşamaya başlayan Nasseri, 2006 yılına kadar burada kaldı. Havalimanı personellerinin "Sir Alfred" olarak seslendiği Mehran Karimi Nasseri, 18 yıl yaşadığı havalimanından 2006 yılında geçirdiği bir rahatsızlık nedeniyle tedavi altına alındı ve bir otelde yaşamaya başladı.

1999 yılında oturma izni almıştı

Edinilen bilgilere birkaç hafta önce yeniden Roissy-Charles-de-Gaulle Havalimanı'na gelen İranlı Mehran Karimi Nasseri, burada hayatını kaybetti. Nasseri'nin, 2F terminalinde saat 12.00 civarında doğal sebeplerle yaşamını yitirdiği belirtildi. 1999 yılında oturma izni almasına rağmen yıllarda havalimanında kalan Nasseri'nin, buraya döndükten kısa süre sonra hayatını kaybetmesi, Fransız basınında yankı uyandırdı.

The Terminal filmi, 2004'te vizyona girdi

Sinema dünyasının yıldızlarından olan yönetmen Steven Spielberg'in yönetmenlik koltuğunda oturduğu The Terminal filmi, 2004 yılında gösterime girdi. Senaryosu Andrew Niccol ve Jeff Nathanson tarafından kaleme alınan filmde mülteci Nasseri karakterine ünlü oyuncu Tom Hanks hayat verdi. Catherine-Zeta Jones ve Stanley Tucci gibi oyuncular da filmin kadrosunda yer aldı.

Yorumlar (0)