Heyelan, 3 bin araca kontak kapattırdı

Hindistan’da etkili olan aşırı yağışlar, Cemmu-Srinagar Ulusal Otoyolu’nda heyelanı meydana getirdi. Binlerce aracın seyir halinde olduğu yol kapandı. Kopan dev kaya parçası kimsenin canına zarar vermezken Hintli hava durumu uzmanları heyelanın devam edeceğini bildirdi. 

DÜNYA 09.01.2022, 10:57 10.01.2022, 09:23
Heyelan, 3 bin araca kontak kapattırdı

Hindistan’da günlerdir etkili olan aşırı yağışlar beraberinde heyelanı getirdi. Heyelan sırasında kopan dev kaya parçası, Cemmu-Srinagar Ulusal Otoyolu’nu trafiğe kapattı. Kaşmir Vadisi ile birleşen otoyolda heyelanların ve eyalet genelinde de yağışların devam edeceğini belirten Hintli uzmanlar vatandaşları uyardı. 



3 bin araç, bir kayanın kaldırılmasını bekledi 

Otoyolda heyelan sırasında 3 binden fazla aracın bulunduğu belirtilirken herhangi bir can kaybı ya da yaralanma durumunun olmadığı aktarıldı. Ülkedeki önemli bölgeleri birbirine bağlayan yolda meydana gelen kaza ve binlerce aracın mahsur kalması, tedarik zincirinde gecikmeye sebep oldu. Hükümete yakın kaynaklar birkaç günlük gecikmenin, karaborsaya sebep olabileceğini bildirdi. 



Sarı kodlu uyarı yapıldı 

Hindistan Meteoroloji Dairesi, bölgenin yoğun yağmur ve kar yağışı altında kalacağını belirterek pek çok eyalet için sarı kodlu uyarı verdi. 

Yorumlar (0)