Her yer yanıp kül oldu! İstanbul'un tam 1,5 katı...

Amerika Birleşik Devleti'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde çıkan yangın sonucu İstanbul'un 1,5 katı büyüklüğünde alan kül oldu.

DÜNYA 08.09.2020, 10:22 08.09.2020, 10:29
Her yer yanıp kül oldu! İstanbul'un tam 1,5 katı...

Amerika Birleşik Devleti'nin (ABD) Kaliforniya eyaletinde çıkan orman yangını devam ediyor.

İstanbul'un 1,5 katı büyüklüğüne tekabül eden yangın, kontrol altına alınamadığı gerekçesiyle yayılmayı sürdürüyor. 

Söz konusu yangın, Central Valley'de bulunan Sierra Ulusal Ormanı'nda Huntington Gölü ile Shaver Gölü yakınlarında çıktı. 

Kısa bir süre içerisinde kontrolden çıkan yangın, oldukça geniş bir bölgeye yayıldı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) medyasında bulunan haberlerde, 2.500 insanın ikamet ettiği Auberry isimli kasabanın boşaltılması için yetkililer tarafından talimat verildiği bildirildi. 

Alevlerin 80.000 dönümlük bir bölgeye yayıldığı kaydedildi. Öte yandan, Oakhurst ile Fresno şehirlerinde tahliye merkezlerinin de insanlara açıldığı öğrenildi. 

Madera Polis Departmanı'ndan konuya ilişkin açıklama geldi.

Söz konusu açıklamada, Kaliforniya eyaletindeki yangının hızlı bir şekilde ilerlediği ifade edildi.

Vatandaşların planlarını yapmaları gerektiği belirtilen açıklamada, güvende olduğunu hissetmeyen kişilerin tahliye talimatını beklemeden yaşadıkları yerlerden ayrılmaya hazır olmaları gerektiği kaydedildi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Kurumlararası Yangın Merkezi, 76 orman yangının çıktığını ifade etti. Bu yangınlardan 22'sinin Kaliforniya eyaletinde meydana geldiği bildirildi. 

Diğer yandan, 2020'de Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) çıkan orman yangınlarının, aynı süreç için 10 senelik ortalamanın altında olduğu ifade edildi. 

Kaliforniya Valisi olan Gavin Newsom, orman yangınları sebebiyle pazar günü Madera, San Bernardino, Fresno, Mariposa ve San Diego'da OHAL (olağanüstü hal) ilan edildiğini duyurdu. 

Diğer yandan, orman yangınlarının etkili olduğu alanlarda elektrik şirketleri tarafından kesinti yapılabileceği bildirildi. 

Meteoroloji yetkilileri, eyaletin kuzeyinde beklenen rüzgârların saatteki hızlarının 80 kilometreye ulaşabileceği konusunda uyardı.

Yetkililer, sıcak hava dalgasından sonra rüzgârın geldiğine dikkat çekerek, yeni yangınların da meydana gelebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)