Hemşirenin çaresizliği! Tüp yok, peş peşe öldüler...

Mısır’da oksijen tüpü yetersizliği sebebiyle Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastalarının peş peşe hayatını kaybetmesi hemşirenin böyle çökmesine sebep oldu.

DÜNYA 03.01.2021, 15:36 04.01.2021, 12:22
Hemşirenin çaresizliği! Tüp yok, peş peşe öldüler...

Mısır’ın Şarkiye şehrinde bulunan Hüseyniye ismini taşıyan pandemi hastanesinde yeterli oksijen tüpü bulunmaması sebebiyle 7 Covid-19 (yeni tip koronavirüs) hastası peş peşe hayatını kaybetti.

Kovid-19 hastalarının ardı ardına yaşamını yitirmesi sebebiyle bir hemşirenin çaresizce yere çöküşü anına ait görüntü bir anda sosyal medyada yayıldı ve büyük bir kamuoyu tepkisi oluştu.

Tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Mısır Sağlık Bakanlığı, hayatını kaybeden hastaların oksijen tüpü yetersizliği sebebiyle ölmediklerini, 7 olarak duyurulan ölü sayısının 4 olduğunu, ölenlerin de cihazlara bağlı olmasına rağmen hayatlarını kaybettiklerini savundu.

Sisi yanlısı basın bile "oksijen tüpü yetersizliği" dedi

Sisi yanlısı bir gazete bile hastaların oksijen tüpü yetersizliğinden ötürü yaşamlarını yitirdiklerine dair haber yaptı.

Gazete bir görgü şahidinin ifadesini şu şekilde aktardı:

"Covid-19 hastaları, yeterli oksijen tüpü olmayışı sebebiyle bir bir ölüyor. Tüp olan hastaların da tüplerinde oksijen yok. Boş tüp takıyorlar."

Mısır'da son haftalarda pandemi sebebiyle ölü ve hasta sayısında ciddi yükseliş görülüyor.

Yorumlar (0)