Helikopter radarda kayboldu! İçinde 4 Türk de var!

İtalya'nın Lucca şehrinden havalanan ve içinde 4 Türk vatandaşın da bulunduğu helikopter, kısa süre içinde radarda kayboldu. Eczacıbaşı Topluluğu, helikopterdeki 4 kişinin, kâğıt teknolojileri fuarı için İtalya'ya gittiğini duyurdu. Dışişleri Bakanlığı, kaybolan helikoptere ilişkin açıklama yaptı.

DÜNYA 10.06.2022, 10:09 10.06.2022, 11:43 Hakan Öksüz
Helikopter radarda kayboldu! İçinde 4 Türk de var!

İçinde 4 Türk vatandaşının da bulunduğu bir helikopter, dün İtalya'nın Lucca şehrindeki Capannori Tassignano havaalanından kalkmıştı. Toplam 7 yolcuyla havalanan Augusta Koala AW119 tipi helikopterin, kısa süre sonra radardan kaybolduğu belirlenmişti.

Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği, kaybolan helikopterle ilgili açıklamada bulundu. Hem Türk firmasından yetkililerle hem de İtalyan makamlarıyla yapılan görüşmelerin sürdüğü kaydedildi. 

Helikopterin görevi neydi?

Kaybolan helikopterde 1 İtalyan pilotun yanı sıra 4 Türk ve 2 Lübnanlının bulunduğu belirtildi. Helikopterin, "Roto Cart" adlı bir temizlik firmasının müşterilerini taşıdığı öğrenildi.

Edinilen bilgilere göre helikopter, Emilia-Romagna ile Toskana bölgelerinin sınırında radarda kayboldu.

Eczacıbaşı Topluluğu: Kâğıt teknolojileri fuarı için gitmişlerdi!

Helikopterdeki 4 Türk vatandaşın, Eczacıbaşı Topluluğu çalışanı olduğu kaydedildi. Konuya ilişkin açıklamada bulunan Eczacıbaşı Topluluğu, "4 arkadaşımız, kâğıt teknolojileri fuarı için İtalya'ya gitti. Bindikleri helikopter radarda kayboldu. Halen daha haber alınamıyor." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri'nden açıklama geldi

24 kişilik ekip tarafından aranan helikoptere ilişkin Dışişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi. Arama çalışmalarının, İtalyan uzmanlar tarafından sürdürüldüğünü kaydeden Bakanlık, Türkiye'nin Roma Büyükelçiliği ve İtalyan yetkililerle yakın temas içinde olduklarını bildirdi. Gelişmelerin, kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

Yorumlar (0)