Helikopter çakıldı, 4 Rus Wagner öldü!

Libya ordusu, Sukne bölgesinde bir helikopterin düştüğünü ve helikopterde bulunan paralı 4 Rus Wagner askerinin öldüğünü duyurdu.

DÜNYA 23.09.2020, 14:43 24.09.2020, 14:53
Helikopter çakıldı, 4 Rus Wagner öldü!

Libya'nın Febrayer kanalına açıklama yapan Sirte ve Cufra Ortak Operasyon Dairesi'nin sözcüsü General Abdulhadi Dırah, Cufra Askerî Hava Üssü yakınında bulunan Sukne bölgesinde helikopter kazası meydana geldiğini, yere çakılan helikopterde bulunan paralı 4 Rus Wagner askerinin öldüğünü bildirdi.

Sabahın erken saatlerinde yaşanan helikopter kazasına ilişkin General Abdulhadi Dırah tarafından yapılan ilk açıklamada, Sukne bölgesinde yerel saatle 08.00 (Türkiye Saati İle 09.00) civarlarında Rus Wagner şirketine bağlı paralı askerleri götüren bir helikopterin yere çakıldığını ve helikopterin olağandan çok daha şiddetli patladığını, patlamanın aynı zamanda helikopterde bulunan mühimmattan kaynaklandığını tespit ettiklerini belirtmişti.

Libya'nın doğusunda bulunan gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci hain Halife Hafter milisleri ile aynı safta Wagner'e bağlı binlerce Rus paralı askeri savaşa katılıyor.

Yorumlar (0)