Hazırlıklar tamam: İki astronot 27 Mayıs'ta uzaya gönderiliyor!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Florida'dan 27 Mayıs günü gerçekleştirilecek insanlı fırlatma programı için son hazırlıkların tamamlandığını duyurdu. 

DÜNYA 23.05.2020, 10:58 23.05.2020, 11:08
Hazırlıklar tamam: İki astronot 27 Mayıs'ta uzaya gönderiliyor!

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), 27 Mayıs günü Uluslararası Uzay İstasyonuna yeni SpaceX Crew Dragon Kapsülü ile iki astronot yollayacak. 

Crew Dragon Kapsülü, Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nde Falcon 9 roketiyle fırlatılacak.

Uçuş, SpaceX'in ilk insanlı seferi olarak tarihe geçecek. Öte yandan, ABD Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Space Shuttle programını 2011 yılında sonlandırmasından beri ABD'nin yaptığı ilk insanlı uzay seferi olacak. 

ABD Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), yaklaşık 10 sene aradan sonra Florida'da bulunan Kennedy Uzay Merkezi'nden Uluslararası Uzay İstasyonu'na astronot gönderilmesi amacıyla son kontrollerin gerçekleştirildiğini ve fırlatmaya hazır olunduğunu bildirdi. 

NASA ile SpaceX firması yetkilileri, iki astronotun Uluslararası Uzay İstasyonu'na gönderilmesi öncesi fırlatma sistemlerinin kontrol edildiğini ve hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

SpaceX'in Twitter hesabından yapılan paylaşımda, tarihi fırlatma öncesinde Falcon 9 ile Crew Dragon mekiğinin fırlatma rampasına yerleştirildiği ifade edildi. Paylaşımda, o ana dair görüntülere de yer verildi. 

ABD Başkanı Donald Trump, ''Gelecek hafta roket fırlatma törenine katılmayı düşünüyorum.'' ifadelerini kullanmıştı. 

Yorumlar (0)