"Hazır ol NATO! S-500'ler geliyor"

ABD merkezli uluslararası ilişkiler dergisi National Interest, Rusya’nın üretimine başladığı yeni füze savunma sistemi S-500'lere ilişkin bir makale yayımladı. Makalenin başlığı, "Hazır ol NATO! Rusya'nın S-500'leri savaş alanına iniyor"...

DÜNYA 16.07.2019, 15:47
"Hazır ol NATO! S-500'ler geliyor"

Rusya'nın S-500 füze savunma sistemlerinin üretimine başladığına dair açıklamalar, ABD basınının dikkatini çekti. ABD basını, S-500'lerin beklenenden daha hızlı bir şekilde podyuma çıkacağını bildirdi. 

ABD merkezli The National Interest'te Mark Episkopos imzasıyla bir makale yayımlandı. "Hazır ol NATO! Rusya’nın S-500’leri sahaya iniyor!" başlığıyla yayımlanan makale, Rusya'nın S-500 füze savunma sistemine ne zaman sahip olacağının cevabını aradı.

"Çok yakında podyuma çıkacaklar"

Söz konusu makalede, Rostec şirketinin CEO'su Sergey Çemezov'un Rusya'da bir televizyon kanalına verdiği röportaj anımsatıldı. Çemezov'un "S-500 sistemlerinin üretimine başlandı ve çok yakında hizmete alınacaklar. S-500, öncüllerinden çok daha modern ve karmaşık bir sistem. Henüz hazır olmadığı için şimdilik onun hakkında detaylıca konuşmak istemiyorum, fakat çok yakında podyuma çıkacaklar." ifadelerine dikkat çekildi. 

"S-500'lerde son aşamaya girildi"

Makale, Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’un S-500 füze savunma sistemlerine ilişkin daha ayrıntılı bilgiler paylaştığını kaydetti. Manturov’un Interfax ajansına verdiği demeçten, "S-500 Prometheus füze savunma sistemlerinin geliştirilmesi, son aşamasına girdi. Test sürecinde, ana karakteristik özellikler onaylandı. Genel olarak, bütün işlem süreçleri planlandığı gibi sürüyor. İlk S-500 Prometheus sistemleri, tam zamanında Rus ordusunun hizmetine sunulacaktır." alıntısına yer verildi. 

"Üretim takvimi kesinleşmedi"

S-500'lerin üretim takviminin henüz kesinleşmediğini bildiren National Interest dergisi, uzmanların, S-500 füze savunma sisteminin seri üretime geçmesi için daha çok zamana gereksinim duyulduğuna inandıklarını kaydetti. 

Kremlin’den yapılan açıklamalara değinen makale, S-500 füze savunma sistemlerinin beklenenden çok daha hızlı bir şekilde hizmete alınabileceğinin düşünüldüğünü bildirdi.

"Sevkiyat, gelecek yıl da olabilir"

Makalede ayrıca, Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov’un "Başarıyla gerçekleştirilen ön testler, S-500’lerin teslim tarihlerinin öne çekilmesine olanak tanıyor. S-500 sistemleri, önümüzdeki yıllarda füze savunma birliklerine gönderilmeye başlanacaktır. Bu sevkiyat, gelecek yıl da olabilir." ifadelerine de yer verildi. 

Yorumlar (0)