Hayatın normale döndüğü İsrail'de 10 ay sonra bir ilk yaşandı

İsrail Sağlık Bakanlığı’nın son olarak yayınladığı verilerde, geçtiğimiz gün Kovid-19 sebebiyle can kaybının yaşanmadığı açıklanırken İsrail’de, 2020’nin Haziran ayından bugüne ilk defa Kovid-19 sebebiyle ölüm yaşanmadı.

DÜNYA 24.04.2021, 17:18 25.04.2021, 12:55
Hayatın normale döndüğü İsrail'de 10 ay sonra bir ilk yaşandı

Nüfusa oranla dünya genelinde en fazla Kovid-19 aşısının yapıldığı ülkelerin başında gelen İsrail’de, ilk defa 10 ay sonra Kovid-19 sebebiyle can kaybının yaşanmadığı açıklandı.

Büyük bir başarı

İsrail Sağlık Bakanlığı'nın son açıkladığı verilerde, İsrail genelinde Kovid-19 kaynaklı ölüm yaşanmadığı, perşembe günü açıklanan Kovid-19 verilerinde ölü sayısında bir değişikliğin olmadığı ve 6 bin 346 şeklinde sabit kaldığı vurgulandı. Böylece, İsrail’de 2020’nin Haziran ayından beri ilk defa Kovid-19 sebebiyle ölüm yaşanmadı.

9 milyonluk nüfusa sahip olan ülkede, aşının 2. dozunun yapılma oranının ise yüzde 53’ün geçtiği açıklanırken Sağlık Bakanı Y. Edelstein, Twitter üzerinden bir açıklama yaparak bunun, İsrail için muazzam bir başarı olarak değerlendirdiklerini kaydetti.

Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri, sürü bağışıklığına ulaşmak için nüfusun yüzde 65-70'inin aşılanması gerektiğini belirtirken, İsrail'in en büyük hastanesi olarak bilinen Sheba Tıp Merkezi'nde görev alan Dr. Eyal Leshem, İsrail’in "sürü bağışıklığına" yakın olma ihtimalinin olduğuna dikkat çekmişti. 

İsrail, Pfizer/BioNTech aşısını tercih etti

18 Nisan itibariyle de açık alanlarda maske takma zorunluluğuna son veren İsrail’de, aşılama çalışmalarında Almanya’da üretilen Pfizer/BioNTech aşısı tercih ediliyor.

Yorumlar (0)