Hava yollarından yeni koronavirüs önlemleri!

Hava yolları, Çin'de 130'u aşkın kişinin ölümüne sebep olan koronavirüs saldırısıyla mücadeleler kapsamında gerek mürettebat gerekse yolcuları korumak amacıyla ülkeye düzenlenen bazı uçuşlarını sıcak yemek, battaniye ve gazete olmadan yapmak zorunda kalacak. Kimi şirketler ise uçuşları durdurmayı seçerek daha sert önlemler alıyor.

DÜNYA 29.01.2020, 16:51 29.01.2020, 17:02
Hava yollarından yeni koronavirüs önlemleri!

Kişisel teması azaltarak koronavirüsün yayılmasını önleme yolları arayan, Tayvan merkezli Çin Hava Yolları, kendi içecek şişelerini getirmeleri için yolcuları teşvik etmesinin yanı sıra yeniden kullanılabilir ürünlerine de sınırlama getirme kararı aldı.

Çin Hava Yolları ve bölgesel kolu Mandarin Havayolları, pazartesi gününden itibaren sıcak yemek servislerini durdurdu. Söz konusu hava yolu şirketleri aynı zamanda yeniden kullanılabilir masa örtüleri ve peçeteleri de kağıt havlular ile değiştirme kararı aldı.

Ayrıca battaniye, yastık, havlu, dergi ve gazete sağlamayı bırakan firmalar, içecekler ve tek kullanımlık kulaklıkları ise sadece talep üzerine temin etmeye başladılar.

Çin Hava Yolları'nın bir iştiraki olan Tigerair Taiwan, gümrüksüz (duty-free) satışların da kaldırıldığını belirterek, "koltuk arka cebi sadece uçak güvenlik kartı ve kusmuk torbası içerecek" açıklamasında bulundu.

Hong Kong merkezli Cathay Pacific Hava Yolları da bugün yaptığı açıklamada, sıcak havlu, battaniye ve dergi gibi olanakların Perşembe gününden bir sonraki duyuruya kadar anakara Çin'e giden ya da Çin'den gelen uçuşlarda sunulmayacağını belirtti.

Tayland'da kurulan ve 60'ıncı yılını kutlayan Thai Airways ise, Çin'den dönen tüm uçuşlarda ve diğer yüksek risk taşıyan destinasyonlarda kokpiti ve yolcu kabinini dezenfekte ediyor.

Hava yollarının bir yöneticisi tarafından düzenlenen basın toplantısında, "Uçuş içi eğlence sistemimiz var. Bu da LCD ekranlara her zaman dokunulduğu anlamına geliyor. Bu sebeple kalkıştan önce her uçuşta derinlemesine temizlik yapıyoruz" bilgileri aktarıldı.

Çinli tatilcilerin odak noktası olan Tayland'ı geçen yıl 11 milyon Çinli turist ziyaret etmişti. Tayland, 14 koronavirüs vakası ile, Çin dışında en kötü darbeyi yiyen ikinci ülke.

Singapur Hava Yolları da dahil olmak üzere diğer hava yolları, mürettebatın Çin uçuşlarında maske takmasına izin verirken, Amerikan Hava Yolları, Çin'e düzenlenen tüm seferlerde uçuş görevlilerinin kullanması için el dezenfektanı mendilleri sağlıyor.

British Airways, gibi bazı hava yolu şirketleri ise yeni tip corona virüsü salgını nedeniyle Çin'e tüm uçuşlarını durdurma kararı aldı. 

Şu anda incelemeleri halen devam etmekte olan Boeing'in MAX serisi uçaklarının iki kurbanından biri olan Endonezya'nın Lion Air hava yolları da Çarşamba günü Çin'e yapılacak tüm doğrudan uçuşları askıya alacaklarını söyledi. Hindistan'ın IndiGo şirketi de Chengdu ile Hong Kong uçuşlarını askıya alma kararı aldı.

ABD merkezli United Hava Yolları da keskin bir düşüş yaşayan Pekin, Hong Kong ve Şangay'a düzenlediği 24 seferi askıya aldığını duyurmuştu.

Yorumlar (0)