Hava saldırısında 250 terörist öldürüldü

Nijerya'nın kuzeybatısında Boko Haram'a bağlı terör örgütü Ansaru'ya ait kampın hedef alındığı hava saldırısında 250 terörist öldürüldü.

DÜNYA 06.02.2020, 13:12
Hava saldırısında 250 terörist öldürüldü

Operasyona ilişkin açıklama yapan Nijerya Özel Polis Kuvvetleri Sözcüsü Frank Mba, Kaduna eyaletine bağlı Birnin Gwari'deki Kuduru ormanında kampı bulunan terör örgütü Ansaru'ya karşı hava saldırısı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Operasyonda 250 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıklayan Nijerya Özel Polis Kuvvetleri Sözcüsü Frank Mba, çok sayıda teröristin yaralandığını, örgüt kampının tamamen yok edildiğini belirtti.

Nijerya Özel Polis Kuvvetleri Sözcüsü Frank Mba, operasyonda örgüte ait önemli miktarda mühimmatın ele geçirildiğini de belirterek, operasyonda iki polisin de yaralandığını ifade etti.

Bazı kaynaklar, terör örgütü Boko Haram'a bağlı Ansaru terör örgütü mensuplarının, operasyon sırasında polis uçağına ateş açarak düşürmeye çalıştığını bildirdi. Uçağın acil iniş yapmak zorunda kaldığı ve iki polisin de o esnada yaralandığı belirtildi.

2009'dan itibaren 20 bin insan öldü

Nijerya'da 2000'li senelerin başından bu yana varlık gösteren Boko Haram terör örgütünün 2009 yılından itibaren gerçekleştirdiği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla insan hayatını kaybetti.

Boko Haram terör örgütü, 2015 yılından bu yana Nijerya'nın sınır komşuları Kamerun, Çad ve Nijer'de de saldırılar düzenledi. Boko Harak terör örgütünün, Çad Gölü Havzası'ndaki saldırılarında en az 2 bin kişi yaşamını yitirdi.

Ölenlerin yüzde 90'ı Müslüman

Nijerya Devlet Başkanı Muhammed Buhari, Hristiyanları hedef aldığını ileri süren Boko Haram terör örgütünün katlettiği insanların yüzde 90'ının Müslüman olduğunu açıklamıştı.

Yorumlar (0)