Hatanın böylesi: Banka müşterilerine yanlışlıkla 130 milyon sterlin dağıttı!

Merkezi İspanya’da bulunan bir banka faaliyet göstermiş olduğu ülkelerden İngiltere’de yanlışlıkla 75 bin hesaba 130 milyon sterlin para yatırdı.

DÜNYA 31.12.2021, 12:17 01.01.2022, 15:28
Hatanın böylesi: Banka müşterilerine yanlışlıkla 130 milyon sterlin dağıttı!

Banka personelinin 25 Aralık tarihinde yatırılan parayı geri almak için acele ettiği, tutarın büyük bir çoğunun rakip bankalardaki hesaplara yatırılmasının işleri güçleştirdiği belirtildi.

75 bin firma ve kişiye hatalı ödeme

BBC haberinde hatanın, 75 bin kişi ile firmaya 25 Aralık tarihinde hata sonucu ikinci defa yapılan ödemelerden kaynaklandığını bildirdi.

“Teknik bir sorun”

Banka tarafından yapılmış olan açıklamada, “Teknik bir sorun sebebiyle kurumsal müşterilerimizden gelen kimi ödemelerin alıcıların hesaplarına yanlışlıkla kopyalanması sebebiyle üzgünüz.” dedi.

Açıklamanın devamında hiçbir müşterinin mağdur edilmediği ve ilerleyen günlerde yapılan hatayı gidermek maksadıyla İngiltere’deki pek çok bankayla sıkı bir şekilde çalışmalar yapılacağı kaydedildi.

Bordro yöneticisi: Başımın belaya gireceği düşüncesindeydim

Bir bordro yöneticisi yaptığı açıklamada, haftanın Noel’e ve ertesi güne denk geldiğini söyleyerek, “Tatil dönemimi mahvetti çünkü yanlışlıkla yüz binlerce ödeme gerçekleştirdiğimi ve yanlış bir şeyler yaptığımı düşündüm. Bunu gerçekleştirenin yalnızca ben olduğumu ve işte başımın belaya gireceğini düşündüm.” şeklinde konuştu.

Geri ödemenin nasıl yapılması gerektiğine ilişkin bankanın bir bilgi vermediğini kaydeden bordro yöneticisi olayı bir kargaşa olarak değerlendirdi.

Rakip bankalar ile görüşme yapılıyor

Banka tarafından hatanın düzeltilmesine dönük içlerinde çeşitli bankaların da yer aldığı rakip bankalarla görüşmelerin başladığını ve bu bankaların “parayı müşterilerinin hesaplarından kurtarmak için çabalayacaklarını” duyurdu.

Santander, parayı geri almak maksadıyla doğrudan insanlarla iletişime geçebileceğini de duyurdu.

Santander parayı geri almak için doğrudan insanlarla iletişime geçebileceğini de söyledi.

Yorumlar (0)