“Hastaneye kaldırıldı” denmişti: Lavrov’dan iddialara “politik oyun” yanıtı

G20 Zirvesi’ne katılmak üzere Endonezya'ya giden Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un, rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı iddia edildi. Daha sonra ise konu ile ilgili Rusya Dışişleri Sözcüsü tarafından açıklama geldi.

DÜNYA 14.11.2022, 13:33 15.11.2022, 09:36
“Hastaneye kaldırıldı” denmişti: Lavrov’dan iddialara “politik oyun” yanıtı

G20 Zirvesi’ne katılım sağlamak üzere birçok üst düzey yönetici Endonezya’nın yolunu tuttu. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’da söz konusu görüşmelerde bulunmak üzere pazar günü Bali Adası'na gitti. Ancak gelen haberlere göre, Lavrov’un kalbinden bir rahatsızlık yaşadığı ve hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

“Sahtekarlığın zirvesi”

Ortaya atılan haberlerin ardından Lavrov'dan cevap gecikmedi. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova tarafından söz konusu haber yalanlayarak, "Evet, bu durum tabi ki sahtekarlığın zirvesi oldu." ifadelerini kullandı.

Sergey Lavrov ile beraber olduğunu dile getiren Zakharova, Lavrov ile oturduğu bir video çekerek herhangi bir sağlık sorunun görülmediğini dile getirdi.

İddialara fotoğraflı cevap

Söz konusu paylaşımda, Lavrov’un Bali'de bulunan bir otelde olduğu ve sağlık sorunun olmadığına dikkat çekildi. Söz konusu durum hakkında Lavrov, "politik bir oyun" değerlendirmesinde bulundu.

Sergey Lavrov ise haberlerde ortaya atılan iddialara yönelik paylaşımında, "Yarın otelde düzenlenecek zirve adına, materyal incelemesi yapıyorum" şeklinde ifadelerde bulunarak şu fotoğrafı yayınladı:

Yorumlar (0)